• לראשונה באוניברסיטת בר-אילן תיפתח מגמת דרמה ותיאטרון לתואר שני

תאריך: 2019-08-15 שעה: 14:23

בשנת הלימודים האקדמית הקרובה צפויה להיפתח תכנית לימודים חדשה לתואר שני- "מגמת דרמה ותיאטרון", כחלק מהמחלקה לספרות משווה. תחום התיאטרון בישראל עולה ופורח, ולראייה מיליוני הכרטיסים הנמכרים כאן בכל שנה, קבוצות תיאטרון חדשות שקמות חדשות לבקרים, מגמות תיאטרון מצליחות בבתי הספר התיכוניים ועוד. אוניברסיטת בר-אילן מזהה את הצורך הגובר בלימודי תיאטרון ושמחה להציע את התכנית החדשה. המגמה מיועדת לאנשי חינוך ושוחרי תיאטרון ותרבות באשר הם, לסטודנטים בכל הדיסציפלינות ולאנשי תיאטרון, המעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום.

בראש התכנית עומד פרופ' יהושע אלקולומברה ולצדו רועי הורוביץ, במאי, שחקן ומתרגם, בין היתר בקאמרי ובהבימה ("רישיון לחיים", "הרביעייה", "משפט פולארד", "משהו טוב", "אוטוטו זוכה בלוטו"). הורוביץ הינו דוקטורנט ומרצה במחלקה לספרות משווה בבר אילן, במכון אבשלום ובאוניברסיטאות בארה"ב. בעבר לימד בחוגים לתיאטרון באוניברסיטאות תל אביב וחיפה, בבית צבי, בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין ועוד. בין המרצים בתכנית נמצאת גם הדר גלרון, במאית ותסריטאית מוכרת בארץ, (מאחוריה שלל יצירות, כמו הסדרה "הרמון" על גואל רצון, "הסודות", המחזה "מקווה" שעולה כעת מחדש בתיאטרון הבימה, ועוד).

מטרות הלימודים במגמה, הינן לימוד מעמיק של עולמות הדרמה והתיאטרון (בארץ ובעולם), באופן עיוני ומעשי גם יחד, לצד פיתוח חשיבה יצירתית, מיומנויות חברתיות וחוש ביקורת. בנוסף, היכרות עם אנשי תיאטרון מובילים וחשיפת מגוון האפשרויות ליישום הכלים התיאטרוניים גם לצרכים לימודיים ופדגוגים.

הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע, בימים שני וחמישי במתכונת של הרצאות פרונטליות, צפייה בקטעי וידאו מתוך הצגות, ביקור בתיאטרונים, אירוח שחקנים מוכרים (בראשם, כלת פרס ישראל לתיאטרון, הגב' ליא קניג), קריאה והעלאה של סצנות מתוך מחזות בכיתה, ביקורים בתיאטרון, סיורים מאחורי הקלעים וקריאות מבויימות של מחזות.

בין הנושאים שיילמדו במסגרת תכנית המגמה:

ההיסטוריה של התיאטרון הישראלי ויחסי האהבה- שנאה שבין היהדות לעולם התיאטרון.

דמויות מפתח בעולם התיאטרון המקומי (חנוך לוין, ניסים אלוני, יהושוע סובול, נולה צ'לטון ואחרים)

דילמות מוסריות, למן התיאטרון היווני ועד ימינו-אנו

תולדות הקומדיה הצרפתית

יהודים ואנטישמים על במת התיאטרון ומסך הקולנוע

מחזותיו של שייקספיר ועוד.

הבמאי רועי הורוביץ, .M.A, ממובילי המגמה: "ישראל היא מעצמת תיאטרון בקנה מידה עולמי, אנו נמצאים במקום הראשון במכירת כרטיסים בהשוואה לגודל האוכלוסייה- בכל שנה נמכרים כאן, במדינה של 8 מיליון איש, כ- 6 מיליון כרטיסים לתיאטרון. אנו מאמינים כי לימודי התיאטרון הם תוספת מתבקשת להיצע המגוון של אפשרויות הלימוד בבר-אילן, נרגשים לקראת פתיחת שנת הלימודים ומאחלים בהצלחה לסטודנטים במגמה".