• חתימת ההסכם לשת

חתימת ההסכם לשת"פ שנערך בדרום קוריאה

תאריך: 2019-07-21 שעה: 15:21

הסכם לשיתוף פעולה מחקרי נחתם לאחרונה בין המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן ומכון הננוטכנולוגיה של אוניברסיטת Hanyang, המתמחה בהנדסה ומדעים בדרום קוריאה.

ההסכם בין האוניברסיטאות נחתם במהלך ביקור משלחתו של נשיא המדינה ראובן ריבלין בדרום קוריאה. מטרת המשלחת הייתה לקדם קשרי מסחר ושיתופי פעולה אקדמיים בין המדינות.

שיתופי הפעולה נחתמו הודות למשלחת מעולם האקדמיה בראשות יו"ר הות"ת (ועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה) פרופ' יפה זילברשץ. המשלחות קיימו מגוון פגישות ויחתמו על שורת הסכמים הנוגעים בשיתופי הפעולה הרבים בין ישראל לקוריאה.

במשלחתו של ריבלין נכחו נציגים מאוניברסיטאות בישראל, בהם המשנה לנשיא אוניברסיטת בר-אילן פרופ' משה לוינשטיין. לדברי פרופ' לוינשטיין, בביקור זה סוכמו שיתופי הפעולה האקדמיים בין האוניברסיטאות בישראל ודרום קוריאה באופן כללי. אבל ההסכם בין מכוני הננוטכנולוגיה עליו חתמה בר-אילן היה שונה בכך שכבר הותוותה בו מסגרת שיתוף פעולה ספציפית שתורחב בקרוב להסכם מפורט.

הנשיא ריבלין אמר בביקור כי "החיבור בין העוצמה התעשייתית של דרום קוריאה והחדשנות הטכנולוגית של ישראל רק מתבקש", והביע את תקוותו לשיתופי פעולה פורים בעתיד.