קבוצת הנשים מעירק עם חוקרי האוניברסיטה ופעילי ישראייד בסיום ההכשרה

מסייעים לנפגעי דאעש: אוניברסיטת בר-אילן הכשירה 15 נשים מעירק כיצד לטפל בנפגעי הטבח שהיה בעירק וסובלים מפוסט טראומה מורכבת

תאריך: 2019-07-10 שעה: 15:56

15 נשים יזידיות, מוסלמיות ונוצריות מצפון עירק, עובדות סוציאליות ומטפלות הגיעו לאוניברסיטת בר-אילן כדי לעבור סמינר בטיפול בנפגעי טבח הסובלים מפוסט טראומה מורכבת. הסמינר נערך בשיתוף ארגון הסיוע של ישראייד. שתיים מהיזידיות שהגיעו לארץ הן ניצולות טבח של דאעש. את הסמינר העבירו שלושה חוקרים המתמחים בנושא ושותפים ביוזמה בינלאומית לסיוע ליזידים שנפגעו מדעש: פרופ' עמית שרירא, ד"ר יעקב הופמן ופרופ' ארי זיבוטופסקי.

השלושה ערכו מחקר משותף חוצה דיספלינות (מדעי המח, עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה) ואחד מהם היה גם פיזית בצפון עירק. הם גילו כי הטיפול שניתן אחרי הטבח הגדול לא התאים לבעיות שהתגלו, לכן פותחה שיטת טיפול מיוחדת המותאמת ליזידים ולמה שחוו. השיטה הזו מותאמת לכל מי שחוו תקיפות של דאעש. אוניברסיטת בר-אילן החליטה לקחת אחריות על הטיפול בהם.

הנשים שהגיעו התגוררו באזור ארביל שנשלט על ידי הכורדים והגיעו לישראל תוך ידיעה שהן מסכנות את חייהן. הן בחרו לעבור את ההכשרה בישראל מכיוון שמאוד מעריכות את הסיוע שקיבלו מישראלים וחשוב להן לבוא ולעבור את ההכשרה כדי לסייע לרבים אחרים.

השותפות של אוניברסיטת בר-אילן וישראייד נולדה מתוך מטרה וחובה מוסרית משותפת לסייע לנפגעים מדאעש. הקשר העמוק שנוצר בין שני הארגונים לאקטיביסטים היזידים ימשיך גם אחרי ההכשרה. האוניברסיטה מתכוונת להמשיך ולסייע לנשים אלו בעבודתן החשובה בעירק.