• טקס הענקת תוארי דוקטור לרפואה בפקולטה לרפואה ע

טקס הענקת תוארי דוקטור לרפואה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של בר-אילן בצפת

100 רופאים חדשים קיבלו תואר ד"ר לרפואה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר-אילן בצפת

תאריך: 2019-07-04 שעה: 10:03

השבוע נערך בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של בר-אילן בצפת טקס קבלת תוארי ד"ר לרפואה, M.D.

100 סטודנטים וסטודנטיות לרפואה צעדו בתהלוכה עם נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן; דיקן הפקולטה, קרל סקורצקי; פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה ונוספים, כשהם לבושים בגלימות לכיוון היכל התרבות, שם הוענקו התעודות. הרופאים הצעירים ישתלבו בהתמחויות שונות בבתי החולים ברחבי הארץ, חלקם יישארו באזור הצפון.

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן אמר לרופאים החדשים: "הלימודים בגליל נתנו לכם הזדמנות מיוחדת להכיר אוכלוסייה מגוונת וללמוד איך להסתכל על האדם ולא רק על המדע.  תשמרו על הידע הייחודי שקיבלתם פה ותיקחו אותו אתכם לכל מקום שתלכו. אני מצפה שרבים מכם ימשיכו לגור ולהיות רופאים פה בגליל כדי שתסייעו להביא את האזור לקדמת הרפואה ברמה הארצית".

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, הממוקמת בצפת, הוקמה בשנת 2011 ובימים אלו מסיים את לימודיו המחזור השלישי של המסלול הארבע שנתי והמחזור הרביעי של המסלול התלת שנתי. הפקולטה לרפואה הוקמה כדי לענות על המחסור ברופאים מיומנים בארץ בכלל ובגליל בפרט, על מנת לבלום את תופעת "בריחת המוחות" מישראל באמצעות החזרת סטודנטים לרפואה הלומדים בחו"ל, מורים וחוקרים מהמוסדות הנחשבים ביותר בעולם ובה בעת להרחיב את אפשרויות התעסוקה לתושבי הצפון ולחולל שינוי עמוק בגליל עצמו.

כמו כן, הפקולטה לרפואה מייחסת חשיבות רבה למחקר הביו-רפואי ולמחקר במדעי הבריאות. מרכזי המחקר מתמקדים באיתור המנגנונים הגורמים למחלות במטרה להגיע לתרופות המתקדמות ביותר ותוך כדי כך, לגרום לשיפור בשירותי הבריאות הניתנים לתושבי הגליל. מאז הקמתה, הפקולטה תורמת למערכת הבריאות בגליל במגוון היבטים כמו, תקנים חדשים בבתי החולים ובקהילה, וחיזוק התשתית המקצועית, המחקרית והאקדמית. מבין 97 מקבלי תואר דוקטור לשנת 2019, כרבע יתמחו בבתי חולים ומרפאות בצפון.