• ד

ד"ר יריב בן נעים, הפקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת בר-אילן

שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בר-אילן לWeWork

תאריך: 2019-06-19 שעה: 15:46

לראשונה, אוניברסיטת בר-אילן משתפת פעולה עם חברת WeWork כחלק מהאסטרטגיה של אוניברסיטת בר-אילן להנגיש תכנים אקדמיים לקהל הרחב ומתן ערך מוסף לקהילות שונות.

שיתוף הפעולה יתחיל בפיילוט שיתקיים ביום חמישי הקרוב, 20 ביוני, במתחם של WeWork ברחוב הזרם בתל אביב המונה כ-900 חברי קהילה. את ההרצאה הראשונה יעביר ד"ר יריב בן נעים, חוקר צעיר מהפקולטה למדעי החיים המכונה 'ד"ר קנאביס'. ד"ר בן נעים אמון על מחקר פורץ דרך לגידול קנאביס רפואי עמיד למזיקים. החקלאים בשטח מדווחים על עליה בתחלואה וכדי לצמצם שימוש בחומרים כימיים לגידול צמח המיועד לחולים על מערכת חיסונים חלשה, נדרש  לפתח זן של קנאביס רפואי שעמיד למזיקים. לצורך המחקר הוקמה באוניברסיטת בר-אילן חממה מאובטחת בגודל 70 מ"ר בה נערכים הניסויים. באופן תקדימי למחקרו החדש של ד"ר בן נעים כבר יש משקיע. קבוצת יזמים בראשותו של ראש השב"כ והשר לשעבר יעקב פרי.

פרופ' אריה צבן נשיא, אוניברסיטת בר-אילן: "כיזם ואיש אקדמיה אני מאמין בשיתופי פעולה בין דיספלינות שונות. לידע אין חומות ואני סבור שבעידן הדיגיטלי בו אנו חיים תפקידה של האוניברסיטה הוא להנגיש את המחקר ולשתף ידע ובכך גם להרחיב את ההשפעה שלנו על החברה. מכל מפגש כזה הרווח הוא כפול מכיוון שגם החוקרים והחוקרות שלנו נחשפים לעולמות חדשים".

ל-WeWork יותר מ-466,000 חברי קהילה ברחבי העולם להם היא מספקת את המקום, הקהילה, והשירותים - הן הפיזיים והן הדיגיטליים - שהם צריכים כדי ליצור את מפעל חייהם. החברה הוקמה בניו יורק ב-2010 ע"י אדם ניומן ומיגל מקלבי, וכיום מונה 485 מתחמים ב-105 ערים ב-28 מדינות מסביב לעולם. כעת, באמצעות שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת בר-אילן תציע WeWork לחברי הקהילה שלה תכנים אקדמיים שיועברו על ידי מרצים מובילים בתחומם.