• הרב פרופ' דניאל שפרבר, נשיא המכון הגבוה לתורה ע

הרב פרופ' דניאל שפרבר, נשיא המכון הגבוה לתורה ע"ש לודביג ואריקה יסלזון באוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן ערכה יום עיון לרגל פרישתו של הרב פרופ' דניאל שפרבר מהמכון הגבוה לתורה

תאריך: 2019-04-07 שעה: 9:06

יום עיון לכבודו של הרב פרופ' דניאל שפרבר נשיא המכון הגבוה לתורה ע"ש לודביג ואריקה יסלזון באוניברסיטת בר-אילן נערך השבוע (יום ד'). באירוע השתתפו הנהלת האוניברסיטה, רקטור האוניברסיטה, פרופ' רים פאוסט, מנכ"ל בר-אילן, זוהר ינון ואליעזר יסלזון, יו"ר הנהלת המכון הגבוה לתורה. לצידם הגיעו עשרות חברי סגל, תלמידיו בעבר ובהווה ואורחים רבים.

מנכ"ל בר-אילן, זוהר ינון: "נדמה לי שפועלו של פרופ' שפרבר, הדרך, "דרכי דניאל", אותה הוא ממשיך לסלול גם כיום הינה דוגמה ומופת בעולם האקדמי והרבני כיצד מייצרים אימפקט, כיצד עושים תיקון בעולם והכל בצניעות ובענווה. באקדמיה מייחסים חשיבות רבה למושג "כבוד" שהינו מושג בעל ערך פנימי, כבד משקל, לעיתים טעון ובעל משמעויות שונות וכמו שאמרו חכמינו "בשביל כבוד צריך לעבוד"; לכאורה כבר הכול נאמר ונכתב על מושג הכבוד ויהורם גאון כבר שר בקסבה בחצי היום "למי יש יותר כבוד" רק לכאורה."

במסגרת הכנס התקיימו הרצאות שונות. הרב ד"ר שרון שלום, ראש הקתדרה הבינ"ל לחקר יהדות אתיופיה, הקריה האקדמית אונו עסק בדרך להתמודד עם המערכת. פרופ' אדם פרזיגר, המחלקה לתולדות ישראל וליהדות זמננו בבר-אילן דיבר על אורתודוכסיה בתפוצות: התמודדויות ואתגרים. ד"ר מירב טובול כהנא, ראש תכנית מתיבתא ותכנית תורה לשמה, המדרשה עסקה בסדר נשים: מבט עכשווי הרב שבתי א' הכהן רפפורט, לשעבר ראש בית המדרש הגבוה לתורה דיבר על שיח בין דתי: גבולות ויתרונות.