• מימין: סמנכ

מימין: סמנכ"ל תפעול, עופר שרגאי וסגן הרקטור, פרופ' אמנון אלבק מתנסים במוגבלות על כיסא גלגלים יחד עם פעילת העמותה "נגישות ישראל", פאני אדם

יום נגישות נערך באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-03-25 שעה: 14:18

אוניברסיטת בר-אילן ש- 10% מהסטודנטים שלה הם בעלי מוגבלויות ערכה השבוע הפנינג נגישות במטרה להגביר את מודעות הסטודנטים והעובדים לנושא נגישות לאנשים עם מוגבלות.

ההפנינג הופעל ע"י עמותת "נגישות ישראל", בשיתוף היחידה למעורבות חברתית בדיקאן הסטודנטים, אגודת הסטודנטים, גרעין סמ"ן (סטודנטים מנהיגים נגישות) ורכזת הנגישות, עפרה וטורי.

באירוע היו מספר תחנות שהציגו מוגבלות מגוונות, כגון: מוגבלות ראיה, מוגבלות קוגנטיבית, היכרות עם עולם החרשים, כדורסל על כסא גלגלים, מסלול מכשולים ועוד. המשתתפים עברו באופן חופשי בין התחנות והבינו את המשמעות "להיות אדם עם מוגבלות". בכל תחנה אדם עם מוגבלות שיתף בחייו האישיים - התמודדות, קשיים והצלחות. במהלך ההפנינג הופיעה להקת "כלים שלובים" – הרכב מוסיקלי של אנשים עם מוגבלות שכלית מהמחלקה למוסיקה.

בר-אילן השקיעה 130,000 שקלים בהנגשת שירות ההסעות בתוך הקמפוס, ורכשה רכב מונגש המותאם לכיסאות גלגלים. הרכב מסייע לסטודנטים ואנשי סגל בעלי מוגבלויות להתנייד בקמפוס.