• מימין: סא

מימין: סא"ל (מיל) אייל פינקו, ד"ר אפרים לפיד ופרופ' שלמה שפירא

חוקרים ממכון אירופה שבאוניברסיטה השתתפו בפורום הביטחון הרביעי בזאגרב

תאריך: 2019-03-20 שעה: 12:41

הכינוס הרביעי של פורום ביטחון זאגרב 2019 נערך לאחרונה בשיתוף נאט"ו וארגונים נוספים, בהם מכון אירופה באוניברסיטת בר-אילן.

בכינוס הוצגו ונדונו נושאים מגוונים על סדר היום הביטחוני של אירופה, וביניהם איומיי הלוחמה ההיברידית (Hybrid Warfare – HW), שהיא שילוב בין לחימה קינטית ולוחמה רכה (כלכלית, תודעה, הונאה וסייבר)

נושאים נוספים שהיו במרכז הדיונים היו הגנה על תשתיות ימיות, פעולות להגברת החוסן על ידי ממשלות והמגזר העסקי הפרטי, שת"פ בין לאומי ופתרונות להגנת סייבר.

שלושת הנציגים הישראליים בכינוס מטעם מכון אירופה היו פרופ' שלמה שפירא, ראש המכון, אשר עמד בראש הוועדה האקדמית של הכינוס, תא"ל (מיל.) ד"ר אפרים לפיד, שהציג את הניסיון הישראלי בתפיסה המבצעית והטכנולוגית של עיר חכמה ובטוחה (Smart/Safe city) וסא"ל (מיל.) אייל פינקו שעמד על האיומים והפתרונות של לוחמת הסייבר במרחב הימי.

נציגים של המכונים למצוינות של נאט"ו בריגה ובוורשה, סקרו את תחום הסייבר ברשתות החברתיות ובהתמודדות עם דיס-אינפורמציה וההשפעה על דעת הקהל במדינות הבלקן.