• אוניברסיטת בר-אילן מקימה תשתית מחשוב למחקר בבינה מלאכותית, הגדולה מסוגה באקדמיה בישראל

תאריך: 2019-01-15 שעה: 10:14

אוניברסיטת בר-אילן מקימה תשתית מחשוב למחקר בבינה מלאכותית, הגדולה מסוגה באקדמיה בישראל. כמחצית מעלות ההקמה מגיעה ממענק של הקרן הלאומית למדע (ISF).

התשתית תשרת אשכול של מעבדות בתחומי מחקר מגוונים כולל למידה עמוקה ויישומים של עיבוד תמונה, דיבור ואותות ושפה טבעית.

התשתית תכלול צבר מחשבי DGX-1 של NVIDIA המבוססים על סדרת המאיצים הגרפיים (GPU) החדישים Tesla v100 וארכיטקטורת הליבה החדשה Tensor Core של NVIDIA. הפתרון כולל גם אחסון מהיר של NetApp ושרות ML as A service  שפותח על ידי TeraSky, אשר נבחרה לבצע את ההטמעה של כלל הפתרון. הציוד החדשני יהווה קפיצת מדרגה בתחום יכולות החישוב, ויאפשר למידה על כמויות בסדר גודל משמעותי יותר ממה שניתן כיום, תוך שימוש ביכולת מקבילית מתקדמת ותקשורת מהירה בין מעבדים.

הקמת התשתית באה לצד הקמת המכון למדע הנתונים באוניברסיטה אשר שם לעצמו יעד לקדם את תחום הבינה המלאכותית ומדע הנתונים באוניברסיטה בכל תחומי המחקר, ההוראה והתשתיות. באוניברסיטה אמרו כי בתמיכת המכון החדש, יווצרו שיתופי פעולה חדשים בין חוקרים ממחלקות שונות אשר יאפשרו קידום מחקר מונחה נתונים במגוון נושאים שונים ביניהם פסיכולוגיה, גיאוגרפיה, מדעי החיים ועוד. התשתית החדשה תשרת את כלל חוקרי הלמידה העמוקה ותציב את בר-אילן בחזית המחקר בתחום.