• מימין: ד

מימין: ד"ר דניאלה גורביץ, פרופ' משה לוינשטיין ופרופ' אלי שלוסברג בהשקת מרכז "דת-עולם" ע"ש סר נעים דנגור

מרכז דת-עולם ע"ש סר נעים דנגור הושק באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2018-12-25 שעה: 11:15

הפקולטה למדעי הרוח השיקה את "מרכז דת-עולם ע"ש סר נעים דנגור" The Sir Dr. Naim Dangoor Centre For Universal Monotheism. המרכז פועל כמתווך בין-דתי ובין-תרבותי במגוון תחומי דעת המשותפים לכל העמים ולכל התרבויות, מורשות ומסורות, המבוססים על סובלנות, כבוד הדדי ותפיסת עולם הומניסטית אינטלקטואלית.

המרכז החל את פעילותו בשנת הלימודים תשע"ט, והוא המשכהּ של תכנית דנגור, שפעלה בשנים 2018-2008. בראש המרכז עומדת  ד"ר דניאלה גורביץ', שמובילה את פעילותו מיום היווסדו.

ד"ר גורביץ' סקרה את הפעילות המתוכננת בשנת הלימודים הקרובה והסבירה שהמרכז והחברים בו יפעלו כסוכני תרבות שמטרתם להעשיר הידע ולהעמיק המחקר בענייני השעה בתחומי דעת מחדשים ויצירת בסיס לפיתוח הבנות ושיתופי פעולה. "המרכז ישמש מסגרת-על, שבתוכו תשתלבנה יחידות עצמאיות בחלוקה לשלושה תחומי עניין עיקריים: ההיסטוריה של הרעיונות, תרבות כדיפלומטיה ולימודי תרבות בת זמנינו", אמרה ד"ר גורביץ.

פעילות המרכז החדש תכלול כנסים, ימי-עיון, תערוכות והשתלמויות, ליווי אירועים בבמות אקדמיות ופעילות בקהילה. כמו כן יפעל המרכז לחיזוק קשרי המחקר בין אוניברסיטת בר-אילן לבין מוסדות אקדמיים וקידום לימוד אקדמי של היהדות ולימודי ישראל בקרב הציבור הלא יהודי ברחבי העולם, בדגש על מדינות אסיה תחילה. במסגרת זו יתקיים שיתוף פעולה עם חברי הוועדה האקדמית המלווה שבחרו מדי שנתיים נושא מרכזי, שילווה את הפעילות השוטפת של המרכז. הפעילות תכלול פרסום קול-קורא לטובת עשייה מחקרית, קהילתית וחברתית בתחום.

המשנה לנשיא, פרופ' משה לוינשטיין ציין את המאמצים שהובילו לפתיחת המרכז ואיחל הצלחה בפועלו. "אני משוכנע שהמרכז יניב שיתופי פעולה מלאי יצירתיות ועניין". דיקן הפקולטה למדעי הרוח, פרופ' אלי שלוסברג הדגיש את מחויבות הפקולטה ללוות את המרכז ולתמוך ביוזמות ובפעילויות בו.