• מימין: ד

מימין: ד"ר רווה הרוש, מאיר כהן

הסטודנט מאיר כהן מביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן הוא הישראלי הראשון שזכה במקום הראשון בתחרות העולמית בסימולציית העסקים של חברת Capsim

תאריך: 2018-11-29 שעה: 9:07

הסטודנט מאיר כהן מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן זכה בתחרות העולמית בסימולציית העסקים של חברת Capsim.

הסימולציה בוחנת את כישורי הניהול והאסטרטגיה של המתחרים בתחרות של  מנהלי חברה המוכרים 100 מיליון דולר בשנה. על המתחרים לגבש אסטרטגיה תחרותית ולקבל החלטות הנוגעות ל: פיתוח מוצרים, שיווק, ייצור, מימון ועוד. לאחר שכל המתחרים מזינים את החלטותיהם, הסימולציה מדמה את תוצאות התנהלות החברה כשנה קדימה -בהתאם לכלל ההחלטות שנעשו ולתנאי השוק.

בתחרות מתקיימים שני שלבים:

שלב המוקדמות בו השתתפו כ 200 צוותים מצטיינים אשר התחרו מול המחשב המדמה 5 חברות מתחרות. כבר בשלב זה הצוותים של אוניברסיטת בר-אילן השיגו תוצאות שיא ובנוסף לסטודנט מאיר כהן שעלה לגמר מהמקום הראשון במוקדמות, הסטודנטים רון שרמי, נוי אלימלך, נפתלי שטרן ועמית שלומוביץ- הגיעו למקום השני, המזכה במקום בגמר, אך לא יכלו להשתתף בגמר אך ורק בשל המגבלה שלכל אוניברסיטה יש רק נציג אחד בגמר.

הסטודנט מאיר כהן, התחרה בשלב הגמר ישירות מול חמישה צוותי סטודנטים מארה"ב ( במדינות : ניו-יורק, יוטה, ואילינוי), הודו ותאילנד. הסטודנטים התחרו במשך 7 שעות רצופות המשולות ל 8 שנים של ניהול החברה. החברות המתחרות בסימולציה נכנסו לתחרות מחירים קשה והחברה בניהולו של הסטודנט מאיר כהן חרף היקלעותה לקשיים במהלך התחרות, הצליחה להתאושש ולהציג רווחים נאים ולאחר 7 שעות מותחות ואינטנסיביות, הסטודנט כהן זכה במקום הראשון.

ד"ר רווה הרוש, מרכז תחום 'משחק -עסקים 'בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן ציין בגאווה: "בית הספר למנהל עסקים באונ' בר-אילן הוא הראשון בארץ לאמץ את השימוש בסימולציה המתקדמת". לדבריו: "שמנו לעצמנו למטרה לפתח ידע ולהראות מצוינות בזירה הבינ"ל. הסטודנטים שלנו השתתפו בגמר כבר שנה שלישית ברציפות". ד"ר הרוש הוסיף: "אנחנו ארגון לומד ומפתחים עם הסטודנטים כלים תומכי החלטה. אחרי פעמיים שהסטודנטים הגיעו למקום רביעי, הסטודנט מאיר כהן זכה במקום הראשון בתחרות אגרסיבית ומאתגרת במיוחד".

מאיר אמר: "התחרות היוותה עבורי שילוב של אתגר אינטלקטואלי מעשיר, הנאה וחוויה לימודית ייחודית המשלבת בין עולם האקדמיה למציאות העסקית". הסטודנט כהן הוסיף: "התמיכה והליווי האישי שקיבלתי מד"ר רווה הרוש הפכו את ההשתתפות לחוויה בלתי נשכחת".