פרופ' אליקים רובינשטיין, מר שבתאי שביט, פרופ' מיכל אלברשטיין, פרופ' אורן פרז ופרופ' אריאל בנדור באירוע פתיחת הקליניקה לקידום השוויון בפקולטה למשפטים

קליניקה לקידום שוויון נפתחה בפקולטה למשפטים

תאריך: 2018-11-21 שעה: 9:48

השבוע (ב') נחנכה הקליניקה לקידום שוויון בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. הקליניקה פועלת למען קבוצות מקופחות חברתית וכלכלית, בניהן, אתיופים, ערבים וחרדים. השנה מתמקדת הקליניקה באפליה נגד אוכלוסיות מיעוט בתעסוקה, בחינוך ובמערכת הבריאות.

באירוע ההשקה השתתף פרופ' אליקים רובינשטיין, לשעבר היועץ המשפטי לממשלה שקרא מתוך מכתב שכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובו התייחס לחוק הלאום שלדבריו עורר פולמוס פוליטי אך גם עקרוני. "עלינו לנהוג בכבוד וביושר בזולתנו לכן יש לתקן את חוק הלאום. שוויון היא נשמת אפה של הדמוקרטיה". השופט רובינשטיין אמר עוד כי במכתבו לראש הממשלה ציין כי ערך השוויון חיוני ועל נתניהו לדעת זאת מאחר שגדל בבית של היסטוריון: "כבן של היסטוריון ומתוך ההיסטוריה היהודית, עלינו להתחשב במיעוטים ובכל אזרח".

השגת צדק וקידום שוויון לקבוצות חברתיות מובהקות הוא נושא קרוב לליבו של איציק דסה, בן הקהילה האתיופית, היוזם את הקמת הקליניקה. "מימושו של חזון חשוב זה לא היה מתאפשר ללא התרומה הנדיבה של קרן ג'רלד שוורץ ות'ר רייזמן, שהכירה בחשיבות האתגר והפכה לשותפה חשובה בקידום שוויונם של פרטים וקבוצות הסובלות מאי שווין רק בשל השתייכותן לקבוצה חברתית מוגדרת", אמר דסה, "המערך גם מכשיר את הדורות הבאים של אנשי מקצוע בתחום המשפט, הכשרה המבוססת על הרעיון של דרך ארץ – זוהי דרכה של אוניברסיטת בר-אילן לקדם צדק חברתי בישראל, תוך קידום הזכות לשוויון לאוכלוסיות מוחלשות וקידום ערכים של צדק חברתי ברמת המדיניות".

בכנס הפתיחה השתתפו גם שבתאי שביט, לשעבר ראש המוסד, פרופ' אורן פרז, דיקן הפקולטה למשפטים, עו"ד אווקה קובי זנה, מתאם המאבק בגזענות במשרד המשפטים, ג`עפר פרח, מנכ"ל מרכז מוסאוא לזכויות האזרחים הערבים בישראל והנציבה הארצית לשוויון הזדמנויות בעבודה, עו"ד מָריָם כבהא. לצידם השתתפו באירוע מנהלי הקליניקה, חברי סגל ואורחים רבים.

בתחום חזית התעסוקה, הקליניקה תהיה מעורבת באופן פעיל בייזום החלטות ממשלה שיבטיחו פרסום מידע וייצוג הולם בשירות המדינה לאתיופים, לערבים ולחרדים. בקליניקה ציינו כי ישראלים רבים חסרים את האמצעים והידע הדרושים למימוש זכויותיהם המשפטיות כדי להבטיח את השוויון.

מערך הקליניקות של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן מעניק סיוע משפטי ללא תשלום לאנשים שידם אינה משגת לקבלו בתשלום. הקליניקות הקיימות מטפלות בהיקף רחב של פניות, ומדי שנה נרשם גידול במספר הפונים.