סטודנטים וסטודנטיות ממועדון ה-700 בפקולטה להנדסה, ראשי הפקולטה ובכירים מחברת KLA-Tencor

הפקולטה להנדסה בבר-אילן וחברת ההייטק KLA-Tencor פתחו מסלול ייחודי בפני סטודנטים וסטודנטיות עם ציון 700 ומעלה בפסיכומטרי

תאריך: 2018-11-21 שעה: 9:28

הפקולטה להנדסה ומכון הננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף חברת ההייטק KLA-Tencor ישראל השיקו בטקס חגיגי יוזמה חדשה: מועדון ה-700. מטרת המיזם, למשוך לפקולטה להנדסה מועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים עם ציון פסיכומטרי 700 ומעלה, ולעודד אותם לבחור דווקא בתחום ההנדסה. לסבב הראשון התקבלו 31 מקבלי מלגה, מתוכם 19 נשים.

בראש המיזם עומדות דינה ימיני, ראש מנהל הפקולטה להנדסה ומכון הננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, אוריין סבן, ראש דסק ישראל, מערך פיתוח משאבים עולמי באוניברסיטה ואורי תדמור, סמנכ"ל חטיבת התפעול ונשיא KLA-Tencor ישראל.

לדברי ימיני, מעבר לרצון לצרף למועדון את המועמדים המצטיינים, חלק מהמשימה הוא להגיע אל כמה שיותר מועמדות מתאימות ולשכנען לבחור בלימודי הנדסה בכלל, והנדסת חשמל ומחשבים בפרט. ״אחוז הסטודנטיות הלומדות הנדסה בתחומים הללו, ולא רק באוניברסיטת בר אילן, נמוך משמעותית מזה של סטודנטים, ואנו רואים חשיבות רבה בעידודן בבחירת מסלול קריירה זה. הסטודנטים והסטודנטיות שיגישו מועמדות למועדון הייחודי, ייהנו ממגוון הטבות ותנאים, דוגמת מלגות שנתרמות על ידי חברת KLA-Tencor, לימוד מעשי בתנאי ׳שטח׳ בצמוד למהנדסים ולמהנדסות, וליווי אקדמי של חברי סגל.

במפגש החגיגי באוניברסיטה להשקת המיזם לקחו חלק פרופ׳ אפרים זהבי, דיקן הפקולטה להנדסה, אורי תדמור, וויקי פלטניק, מנהלת משאבי אנוש בחברת KLA-Tencor ישראל.

לדברי פרופ' זהבי, כדי להצליח בהצמחת פקולטות שוקקות חיים, העומדות בחוד החנית של המחקר בארץ ובעולם, יש צורך במשאבים רבים. ״משאבים שכאלה, מחייבים קשר משולש של אקדמיה, פילנתרופיה וממשלה – שתי צלעות מהקשר הזה באות לידי ביטוי בתרומת המלגות של KLA-Tencor שמהווה דוגמה יפה לתעשייה מעורבת, אכפתית, כזו שעושה למען הגדלת הדור הטכנולוגי של העתיד ולמען המדינה".

" KLA-Tencor שמה לה למטרה לעודד ולתמוך במצוינות האקדמית בתחומי ההנדסה, על ידי סיוע לסטודנטים ולסטודנטיות, שהם הם הדור הבא של הממציאים, המהנדסים והמדעניות של מדינת ישראל״, אמר תדמור. "החיבור שלנו עם ׳מועדון ה-700׳ מדגים בצורה המיטבית את החשיבות שבקשרי תעשיה-אקדמיה וממחיש כיצד שיתוף הפעולה מאפשר לבוגרי האקדמיה להצליח בהמשך דרכם המקצועית.״

תדמור ציין כי העובדים בחברה, בינהם נשים לא מעטות, מקבלים אפשרות לקריירה עשירה, מאתגרת ומאפשרת להתפתח לתפקידים הבכירים ביותר.

KLA-Tencor היא ספק גלובלי של פתרונות מתקדמים למדידה ובקרה של תהליכי ייצור שבבים המשמש כוח מניע בתעשיית המוצרים הדיגיטליים מזה כ-42 שנה. מטה החברה ממוקם בקליפורניה ובישראל מעסיקה החברה כ- 550 עובדים שמפתחים, מייצרים ונותנים שירות למערכות המטרולוגיות המתקדמות ביותר. השלוחה הישראלית של החברה הממוקמת במגדל העמק, חגגה לא מכבר 32 שנה להקמתה.