פרופ' עמנואל פרידהיים, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' עמנואל פרידהיים מהמחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו מונה לעורך בכתב-העת היוקרתי במדעי היהדות: Revue des études juives

תאריך: 2018-11-12 שעה: 15:49

פרופ' עמנואל פרידהיים מהמחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ע"ש קושיצקי מונה לעורך בכתב-העת היוקרתי במדעי היהדות: Revue des études juives הרואה אור בפריז משנת 1880.

פרופ' פרידהיים פרסם כ-70 מחקרים בעברית, צרפתית ואנגלית בחקר תולדות עם ישראל בימי הבית השני בדגש על יחסי הגומלין בין יהדות ארץ-ישראל בימי הבית השני, המשנה והתלמוד לבין תרבות יוון ורומא. בין השאר הוציא את הספר: Rabbinisme et paganisme en Palestine romaine – Etude historique des Realia talmudiques, Religions in the Graeco-Roman World, Vol. 157, Brill Academic Publishers, Leiden – Boston 2006.

פרופ' פרידהיים שימש חוקר אורח באוניברסיטת הסורבון, וב-Ecole pratique des hautes-études, וכן שימש כחבר ועדת השופטים במבחן הגנה על דיסרטציה בסורבון בשנת 2017.

Revue des études juives הנו כתב עת צרפתי היוצא אחת לרבעון ונוסד על יד האגודה למחקרי יהדות (Société des Études Juives). כתב העת מוקדש למחקר מדעי ולפרסום טקסטים שלא הודפסו קודם לכן בתחום היהדות.