• פרופ' אבידב ליפסקר, המחלקה לספרות עמ

פרופ' אבידב ליפסקר, המחלקה לספרות עמ"י, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' אבידב ליפסקר מהמחלקה לספרות עמ"י זכה במענק מטעם האקדמיה הלאומית למדעים (ISF) בעבור פרסום חיבורו 'אקולוגיה של ספרות'

תאריך: 2018-11-11 שעה: 16:26

פרופ' אבידב ליפסקר מהמחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן זכה במענק מטעם 'האקדמיה הלאומית למדעים' (ISF) בעבור פרסום חיבורו: 'אקולוגיה של ספרות' הרואה אור עתה בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן.

למעלה מעשור שנים מפרסם פרופ' ליפסקר מחקרים היסטוריוגרפיים בספרות העברית- בהם הוא מציע גישה חדשה לדיון בצורת צמיחתם של אסכולות ספרותיות במושגים הנהוגים בהבנת מערכות מקומיות ומערכות היקפיות באקולוגיה. הדיון ההיסטוריוגרפי האקולוגי מחלץ את השיח הספרותי מן הפוליטיות התחרותית שאפיינה אותו ובמקום זאת הוא מציע אפיונים של מיומנויות ספרותיות, תרבותיות ואקלימים של עמדות כצורה חדשה של הסבר לסוגות, תקופות וסגנונות ספרותיים. על יסוד גישה זו שהציע פרופ' ליפסקר- כבר בראשית שנות האלפיים- נכתבו חיבורים אקדמיים רבים ועבודות מחקר לתואר שלישי בכמה אוניברסיטאות בארץ.

פרופ' ליפסקר הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן, והוא חוקר ספרות עברית חדשה וקדומה עליהן כתב מעל מאה וחמישים מאמרים. כיום הוא העורך הראשי של סדרת 'תימה' וסדרת 'אופקי מחקר' בהוצאת בר-אילן ומשמש גם כעורך הראשי של 'האנציקלופדיה של הסיפור היהודי'.

מבין ספריו:

-שירת יצחק עוגן: אקולוגיה של ספרות בשנות ה-30 וה-40 בארץ ישראל, מגנס 2005.

-שיר אדום שיר כחול: מסות על שירת אורי צבי גרינברג ואלזה לאסקר שילר, בר-אילן 2010.

-יומן יצחק למדן: מהדורה ביקורתית מוערת, בר-אילן 2015.

-מחשבות על עגנון א-ב, בר-אילן 2018-2015