נציגי המכון לננוטכנולוגיה מבר-אילן וחברי המשלחת ממכוני ננוטכנולוגיה מובילים בעולם

אוניברסיטת בר-אילן אירחה משלחת של 6 ראשי מכוני ננוטכנולוגיה מהמובילים בעולם לבחון שיתופי פעולה בינלאומיים מידיים ומואצים

תאריך: 2018-10-10 שעה: 15:04

אוניברסיטת בר-אילן אירחה משלחת של 6 ראשי מכונים לננוטכנולוגיה הנחשבים למובילים בעולם, במטרה לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה מואצים בין המוסדות.

האירוע התקיים עם פתיחת 'הכינוס הישראלי העולמי לננוטכנולוגיה' שנפתח היום - אליו נוהרים כל צמרת החוקרים בתחומי הננוטכנולוגיה מהארץ ומהעולם.

מדובר בכינוס השישי של מכוני הננוטכנולוגיה בישראל - כשהמחקרים המוצגים בו נחשבים לחדשניים ולמתקדמים ביותר בעולם המדע. בכינוס יוצגו גם הפיתוחים הישראליים פורצי הדרך האחרונים - של חברות הזנק שצמחו מהמכונים לננוטכנולוגיה בישראל ויצרו תהודה עולמית בקרב מובילי הקהילה המדעית בתחום.

מבין חברי המשלחת שהתארחו נמנו:

פרופ' הייוון לי, ראש המכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת האניאנג בסאול, קוריאה;

פרופ' טרו איקילה, ראש המכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת ג'יבסקלה שבפינלנד שלאחרונה חתמה על הסכם שת"פ עם מכון הננו של אוניברסיטת בר-אילן;

פרופ' אנדרס מיקלסן, מאוניברסיטת לונד שבשוודיה;

פרופ' ג'ף.פ. מילר, ראש מכון ננו-סיסטם באוניברסיטת לוס אנג'לס, קליפורניה, ארצות הברית;

פרופ' לארס מונטליוס, ראש המכון לננוטכנולוגיה של האו"ם הממוקם בברגה שבפורטוגל. למכון זה יש שת"פ ותיק עם מכון הננו של אוניברסיטת בר אילן וכבר כמה מחקרים משותפים יצאו משת"פ זה;

פרופ' דן ניקולאו, ראש המכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת מקגיל שבקנדה.

פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן אירח את חברי המשלחת, ערך להם סיור במעבדות המכון ואמר: "זהו יום היסטורי, שבו שישה ראשי מכונים חשובים בעולם חוברים יחד באוניברסיטת בר-אילן על מנת לבחון את האפשרויות לעבודה משותפת. מדינת ישראל מהווה מקור ידע עולמי בתחום, ובאוניברסיטת בר-אילן אחד המכונים המובלים בישראל, ולראייה יעידו על כך כמות ואיכות המשתתפים". פרופ' פיקסלר התייחס  למעמדה של טכנולוגיית הננו הקיימת כבר למעלה מעשור  לדבריו: "ללא ספק גם העתיד נמצא במרכזי הננו שבעולם, שהרי תוכניות ה- Quest החדשות (תכניות המשלבות טכנולוגיות קוונטים) יהיו חלק ממרכזי הננו הקיימים".

פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, המשמש גם כיו"ר 'הכינוס הישראלי לננוטכנולוגיה 2018' המתקיים השבוע ציין: "לאחר ההשקעה המבורכת בהקמת המכונים לננוטכנולוגיה, חשוב שהמדינה תמשיך לתמוך במכוני הננוטכנולוגיה על מנת לאפשר העברה של ידע לפיתוח מוצרים חדשניים ולתמיכה בחברות שעוסקות בתחום". פרופ' גרעיני הוסיף: "הצפי בקרב קהילת החוקרים בעולם כולו הוא שהשימוש ב'טכנולוגיות ננו' ילך ויגדל ויתפתח לשוק גדול מאוד בהיקפו ובחשיבותו". פרופ'גרעיני הוסיף: "הידע שנצבר במכונים לננוטכנולוגיה הוא הבסיס שעליו תלויה התעשייה כולה בעשור הקרוב".

בכינוס יוצגו  מחקרים ופיתוחים חדשים בתחומים רבים, החל מביו-רפואה, חומרים מתקדמים לתעשיות השונות וכלה ברכיבים אלקטרואופטיים ומחשבים קוונטיים.

הכינוס שנפתח ביום שלישי  יימשך עד יום חמישי הקרוב בבנייני האומה בירושלים ויכלול הרצאות מדעיות, תצוגת מוצרים חדשניים בתחום הננוטכנולוגיה, תערוכת ננו-ארט של תמונות אומנותיות מתחום הננו, דיונים על יישומים אפשריים מתחום הננו ועוד.

שורה עליונה מימין לשמאל:

פרופ' אנדרס מיקלסן, פרופ' פרופ' ג'ף.פ. מילר, ד"ר יוסי טל יוסף, פרופ' דרור פיקסלר, ד"ר אפרת בונדר, ד"ר יעל גולדפינגר, פרופ' יובל גרעיני

שורה תחתונה מימין לשמאל: פרופ' טרו איקילה, פרופ' פרופ'  דן.ו ניקולאו, פרופ' פרופ 'לארס מונטליוס  ופרופ' הייוון לי.