• פרופ' רמי בנבנישתי, ביה

פרופ' רמי בנבנישתי, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' רמי בנבנישתי נבחר לעמית בכיר באקדמיה האמריקאית לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית

תאריך: 2018-10-08 שעה: 14:32

האקדמיה האמריקאית לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית (AASWSW) בחרה בפרופ' רמי בנבנישתי מביה"ס לעבודה סוציאלית כעמית בכיר באגוד היוקרתית. פרופ' רמי בנבנישתי נבחר יחד עם 20 חוקרים מובילים מהעולם והחבר היחיד שנבחר מחוץ לארה"ב על הישגיו ועל פעילותו לקידום טובת החברה בתחום העבודה הסוציאלית. פרופ' רמי בנבנישתי יתמנה לחבר באקדמיה בכנס השנתי של האגודה לעבודה סוציאלית שייערך בסן פרנסיסקו ב- 18 בינואר 2019.

נשיאת AASWSW ודיקנית אוניברסיטת דרום קרוליינה בעבודה סוציאלית, פרופ' שרה גהלרט בירכה את העמיתים החדשים ואמרה: "אני שמחה על בחירת קבוצת חוקרים זו לאקדמיה האמריקאית לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית שתתרום להרחבת המומחיות שלנו בפעילויות עתידיות".

האקדמיה האמריקאית הוקמה ב- 2010 במטרה לעודד ולקדם מחקרים מצטיינים ובולטים, להעניק מלגות ולתרום לעתיד בר קיימא ושוויוני. באקדמיה היוקרתית 129 עמיתים מ- 38 אוניברסיטאות והיא שואפת להשפיע על המדיניות החברתית בבתי הנבחרים ולגורמים ממשלתיים ולא ממשלתיים אחרים באמצעות הרחבת מקורות המידע בעבודה הסוציאלית.

פרופ' בנבנישתי זכה בפרסים מדעיים רבים על פרסומיו והוא חתן פרס א.מ.ת, חתן פרס מפעל חיים מטעם האגודה הבינלאומית לחקר עבודה סוציאלית וזכה בעיטור "אביר מסדר הדקלים האקדמי" הניתן על ידי ממשלת צרפת לאנשים שתרמו לחינוך ולתרבות של צרפת. הוא זכה להכרה גם מטעם האוניברסיטה העברית ('פרס רקטור') וקיבל את פרס לנדאו למחקר ולמדעים לשנת 2010. את לימודיו החל באוניברסיטה העברית ואת עבודת הדוקטורט שלו עשה פרופ' בנבנישתי בשנת 1981 בעבודה סוציאלית ופסיכולוגיה באוניברסיטת מישיגן.

פרופ' בנבנישתי משתף פעולה עם חוקרים וממשלות בעולם, במטרה לקדם את שלומם ורווחתם של ילדים. בין היתר הוא חבר בוועדה מדעית בצרפת שנועדה לקדם אווירה חיובית בבתי ספר שם, ועבד עם אנשי אקדמיה וממשל בצ'ילה במטרה ליישם מודלים ורעיונות שפותחו בישראל. כחלק מהפעילות נעשו כמה פעילויות אקדמיות וציבוריות בשיתוף פעולה עם הבית הלבן.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' בנבנישתי הם רווחת הילד ושלומו, קבלת החלטות ושימוש אפקטיבי במידע. פרופ' בנבנישתי עוסק בניטור של אלימות ואווירה במערכת החינוך – ברמת בית הספר, הרשות המקומית והמדינה. כמו כן, הוא חוקר את הסוגיות הכרוכות בהוצאת ילדים מבית ההורים והשמתם במסגרות כגון אומנה ופנימיות, וכן את מצבם של צעירים שהיו בילדותם במסגרות חוץ ביתיות. בנוסף, הוא היה חבר בכמה ועדות ציבוריות העוסקות בילדים בסיכון.