איש העסקים חיים טייב ופרופ' אריה צבן נשיא האוניברסיטה ופרופ' שחר ליפשיץ מהפקולטה למשפטים

אוניברסיטת בר-אילן חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם איש העסקים חיים טייב: מיזם המציע פתרונות לסוגיות הליבה הבוערות בנושאי יהדות ודמוקרטיה

תאריך: 2018-10-07 שעה: 15:35

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן, ופרופ' שחר ליפשיץ, ראש המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי, חתמו על הסכם לשיתוף פעולה עם איש העסקים  חיים טייב, מייסד ויו"ר עמותת 'הקונגרס הישראלי ליהדות ודמוקרטיה'

אוניברסיטת בר-אילן ומר חיים טייב, מייסד עמותת 'הקונגרס הישראלי ליהדות ודמוקרטיה', חולקים  חזון משותף ושואפים לטפל במחלוקות בנושאי דת ומדינה, כלכלה וחברה, תוך שאיפה לעצב חשיבה רעננה ופתרונות עמוקים והולמים לבעיותיה הבוערות של החברה הישראלי שהתהוו מאז קום המדינה ועד לימינו אנו.

שיתוף הפעולה נוצר הודות לפעילותו של 'המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי' הפועל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, אשר שם דגש על יצירת דיאלוג בין הזרמים השונים בחברה הישראלית בכל הקשור לנקודות החיכוך הנפיצות במארג המאתגר בכינונה של מדינה יהודית ודמוקרטית.

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן אמר: "המיזם המשותף עם חיים טייב ועמותת הקונגרס נמצא בלב העשייה הציבורית ואוניברסיטת בר-אילן זוכה לתרום מהונה האקדמי לטובת החברה והקהילה". לדבריו: "באוניברסיטת בר-אילן לומדים בצוותא דתיים וחילונים, ערבים וחרדים ואופייה הפלורליסטי של האוניברסיטה משרת את עוצמתה ומידת השפעתה - כך שהמיזם החדש מהווה חיבור מכונן ופורץ דרך בין מר חיים טייב - שחוסנה של החברה הישראלית ועתידה של מדינת ישראל בוער בעצמותיו, לבין  'המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי' באוניברסיטת בר-אילן כשהמטרה המשותפת הינה להביא לשינוי אמיתי בסוגיות הליבה המשמעותיות כל כך לקיומנו המתוקן במדינת ישראל".

איש העסקים מר חיים טייב ציין: "המקום שבו נופלות המחיצות ורואים את האנשים מבעד לתפאורה, המקום שבו מתקיים החזון המבטיח והערכי ביותר הוא החיבור בין הסקטור העסקי לבין אוניברסיטת בר-אילן – כאן מונח העתיד של העם היהודי".

פרופ' שחר ליפשיץ העומד בראש המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן אמר: "יותר מידי זמן אפשרנו לכוחות המחדדים את הניגוד שבין יהדות לדמוקרטיה ומעצימים את המתח בין החלקים השונים בעם- להשתלט בבלעדיות על השיח הציבורי". פרופ' ליפשיץ הוסיף: "הגיע זמן שגם לחלקים נרחבים בחברה הישראלית- המחויבים גם ליהדות וגם לדמוקרטיה- תינתן האפשרות להשתתף בשיח הטעון שבו מועלות הסוגיות הבוערות בחברה הישראלית אך בשונה מהרוטינה שהייתה קיימת עד כה במרחב הציבורי – הפעם השיח יהיה מכבד תוך שימש בכלים המקצועיים העומדים  לרשות האקדמיה: הן בתוכן הנושאים המועלים והן לגבי המתודה שתעשה בדרך של הקשבה, שיח-מכיל וגישור".

עמותת "הקונגרס הישראלי ליהדות ודמוקרטיה" והמרכז למשפט יהודי ודמוקרטי באוניברסיטת בר-אילן מפתחות בימים אלה תהליך מובנה של בניית הסכמות חברתית רחבות - הכוללות גישור מקצועי ולימוד תכנים בנושאי יהדות ודמוקרטיה.

תהליך בניית ההסכמות טמון ביצירת שיח רחב - המאפשר לכל הקולות השונים בחברה הישראלית  להשתתף ולהשפיע על סוגיות הליבה הבוערות כדוגמת: חוק הלאום, חוק הפונדקאות, סוגיית השוויון בנטל, סוגיות השבת ועוד.