פרופ' אסף רינות, המחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2018-08-12 שעה: 14:03

פרופ' אסף רינות מהמחלקה למתמטיקה זכה במענק מחקר של 1.3 מיליון אירו מטעם מועצת המחקר האירופאי (ERC). מחקריו של פרופ' רינות מתמקדים בלוגיקה מתמטית ותורת הקבוצות, ובייחוד בקומבינטוריקה של קבוצות אינסופיות. אחת התגליות הראשונות בתחום היא העובדה כי ישנם גדלים שונים של אינסוף.

בחמישים השנים האחרונות הושגה הבנה מעמיקה אודות הטבע הקומבינטורי של שני הגדלים האינסופיים הראשונים, ומכאן גם על ההבדל העצום שביניהם. המענק של ה-ERC ישמש להקמת קבוצת מחקר בראשותו של פרופ' רינות לחקר האינסוף השלישי.

על מענקי המחקר היוקרתיים של ה-ERC מתחרים מדענים מ-44 מדינות, ותהליך המיון כולל איסוף חוות דעת של יותר מעשרה מומחים וכן ראיון אישי במשרדי האיחוד האירופי בבריסל. הפרויקט של פרופ' רינות הוא הראשון בתורת הקבוצות שזוכה למענק מחקר של ה-ERC.