• פרופ' אריה צבן, פרופ' מרים פאוסט ופרופ' שולמית מיכאל

פרופ' אריה צבן, פרופ' מרים פאוסט ופרופ' שולמית מיכאלי

אוניברסיטת בר-אילן וארגון המדענים הישראלים בחו"ל במבצע להחזרת 150 מדענים לישראל ולקליטתם באוניברסיטה

תאריך: 2018-08-05 שעה: 13:02

אוניברסיטת בר-אילן וארגון המדענים הישראלים בחו"ל, ScienceAbroad, בשיתוף עם משרד העלייה והקליטה, מקיימים השבוע יריד תעסוקה בארה"ב במטרה להשיב מדענים ישראליים המועסקים במוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל ולגייסם כאנשי סגל בכירים באוניברסיטת בר-אילן. על פי הערכות, כ-2,000 חוקרים ישראלים עובדים במוסדות ההשכלה הגבוהה בחו"ל, בעיקר בארצות הברית ואירופה.

אוניברסיטת בר-אילן החליטה להרחיב באופן משמעותי את תכנית גיוס החוקרים החדשים שלה ובשלב הראשון היא מתכננת לגייס בעשור הקרוב כ-150 חוקרים השוהים בחו"ל, למשרות אקדמיות ברמת מרצה בכיר ומעלה מתחומי  ה-STEM (science, technology, engineering, and mathematics) מדע, טכנולוגיה, הנדסה, מתמטיקה ובנוסף  גם מדענים מתחומי: מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, מדעי החיים ורפואה.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, האחראית על קליטת המדענים החדשים, מסרה שהאוניברסיטה מובילה מהלך של התרחבות מואצת בתחומי המדע הניסויי, כדי להגביר ולשפר את האיזון בהוראה ובמחקר בין מה שמכונה  "מדעי האדם" לבין המדעים הניסויים. לדבריה, התכנית היא לגייס חוקרים מצטיינים שיזכו לתנאים מיטביים כדי שיוכלו לממש את שאיפותיהם המדעיות ולהגיע להישגים משמעותיים. פרופ' פאוסט אמרה כי הגברת המחקר בתחומים הניסויים צפויה להמשיך ולשפר את מעמדה של האוניברסיטה בדרוגים האקדמיים הבינלאומיים, בהמשך לעליה הגדולה שלה בדירוגים אלה בשנים האחרונות. היא הוסיפה שאוניברסיטת בר-אילן, שיש בה מגוון רחב מאד של תחומי מחקר, מצטיינת במיוחד בשיתופי הפעולה המדעיים בין חוקרים מתחומי ידע שונים וכי החוקרים החדשים יוכלו להשתלב בקבוצות מחקר בינתחומיות ולהעשיר את מחקריהם.

סגנית הנשיא למחקר באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' שולמית מיכאלי, עומדת בראש המשלחת שמשתתפת ביריד התעסוקה שמארגן 'סיינס אברוד'. פרופ' מיכאלי תשתף את המדענים בחזון נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן, אודות פיתוח האוניברסיטה בשנים הקרובות ותציג את המחקר המתקיים באוניברסיטה. "אנחנו הולכים לספר למדענים הישראלים בחו"ל שאוניברסיטת בר-אילן נמצאת בימים אלו בתנופת צמיחה חסרת תקדים והיא ערוכה ויכולה להיות הבית האקדמי האידיאלי אליו הם חוזרים", אומרת פרופ' מיכאלי. חברי משלחת נוספים מאוניברסיטת בר-אילן הם פרופ' שרון רוטשטיין מהמחלקה לכימיה, שתציג את ניסיונה כמדענית צעירה באוניברסיטה את המחקר במחלקות לפיזיקה וכימיה; פרופ' אלכס פיש, ראש מסלול הננו-אלקטרוניקה בפקולטה להנדסה שיציג את הפקולטה ויספר על קליטתו האישית באוניברסיטה; ופרופ' יהונתן אומן מהמחלקה למדעי המחשב, שיציג את המחקרים פורצי הדרך העדכניים שבמחלקתו.

האקדמיה בישראל מעודדת את בוגרי הדוקטורט, המבקשים להמשיך בקריירת מחקר אקדמית, לצאת להשתלמות פוסט דוקטורט בחו"ל. ההשתלמות בחו"ל מאפשרת לחוקר להיחשף לשיטות מחקר אחרות ולהכיר את מיטב החוקרים המובילים בעולם.

ארגון המדענים הישראלים בחו"ל', הפועל ללא כוונות רווח שם לו למטרה לחזק את קשריו עם המדענים הישראלים בעולם ולהשיבם לישראל בתום השתלמותם. הארגון, בשיתוף משרד העלייה והקליטה, מסבסד את כרטיס הטיסה למדענים המבקשים להגיע לראיונות עבודה בישראל .