איל וולך בן ה-16, סטודנט מצטיין לתואר שני, זכה במדליית זהב באולימפיאדה לפיזיקה | אוניברסיטת בר-אילן

• איל וולך. סטודנט מצטיין לתואר שני בן 16

איל וולך בן ה-16, סטודנט מצטיין לתואר שני, זכה במדליית זהב באולימפיאדה לפיזיקה

תאריך: 2018-08-01 שעה: 17:31

תלמיד המחלקה לפיזיקה בבר-אילן וסטודנט לתואר שני בתכנית המצטיינים, איל וולך, זכה באולימפיאדת הפיזיקה הבינלאומית שהתקיימה בליסבון.

איל, סטודנט מצטיין בן 16 בלבד, זכה באולימפיאדת הפיזיקה Ipho, הנחשבת לאולימפיאדה הבינלאומית היוקרתית ביותר בעולם הפיזיקה. מטרת האולימפיאדה היא לקדם את המחקר והלימוד בפיזיקה ולפתח קשרים בינלאומיים בתחום החינוך לפיזיקה. התחרות זכתה השנה לסיקור נרחב והשתתפו בה 400 מתחרים מ- 85 מדינות.

המחלקה לפיזיקה בבר-אילן נמצאת בשנים האחרונות בתנופה עצומה בקליטת חברי סגל צעירים מצטיינים ובהתרחבות לתחומי מחקר חדשניים. במחלקה יש פעילות מחקרית בתחומים הכוללים ננוטכנולוגיה, טכנולוגיה קוונטית, ספינטרוניקה, ביו-פיזיקה, אופטיקה קוונטית, ומכניקה סטטיסטית כולל יישומיה בתחומים שונים (רשתות, מערכות ביולוגיות, מערכות מולקולריות, ועוד).