נבחרת הדיבייט של אוניברסיטת בר-אילן

נבחרת הדיבייט של בר-אילן הוכתרה כסגנית אלופת ישראל

תאריך: 2018-07-08 שעה: 8:02

נבחרת הדיבייט של אוניברסיטת בר-אילן הוכתרה כסגנית אלופה בתחרות הגמר שהתקיימה בשבוע שעבר, שבה השתתפו 36 קבוצות מכל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ. הנבחרת של בר-אילן תייצג את האוניברסיטה באליפות אירופה שתתקיים באוגוסט 2019 באתונה.

הנבחרת קצרה הישגים מרשימים נוספים בשנה החולפת בתחרויות רבות בהן השתתפו חבריה; חברת מועדון העפילה לשלב הגמר באליפות לדוברים בשנתם השנייה, שני חברי מועדון אחרים העפילו לשלב חצי הגמר בתחרות לדוברים בשנתם הראשונה וחבר מועדון נוסף הוכתר לדובר המצטיין מבין דוברים בשנתם הראשונה באליפות הארץ הפתוחה. הנציגים זכו גם לתוצאות מרשימות בתחום השיפוט: חבר מועדון נבחר לכהן בצוות השיפוט הראשי של תחרות בנושא מגדר ושני חברי מועדון אחרים נבחרו לשפוט בשלבי גמר של תחרויות שונות. בנוסף, אירח המועדון של בר-אילן תחרות ארצית בה השתתפו סטודנטים מכל מוסדות להשכלה גבוהה בארץ.

דריה טשיל, יו"ר מועדון הדיבייט בר-אילן, סיכמה: "מדובר בהישג מרשים למועדון כולו, שהוא פרי עבודה הקשה לצד התמדה של סגני אלופי הארץ לאורך השנה. זאת, יחד עם התמיכה ושיתוף הפעולה של חברי וחברות המועדון וההנחיה המסורה של מאמנות המועדון. המועדון ימשיך לייצג את אוניברסיטת בר-אילן בכבוד בתחרויות בארץ ובעולם".

אליפות הארץ בדיבייט היא התחרות החותמת את עונת התחרויות בשפה העברית. בתקופה זו מתקיימות תחרויות בשפה האנגלית כהכנה לאליפות אירופה, וגם בהן נציגי האוניברסיטה צפויים להשתתף. אליפות הארץ בדיבייט אקדמי מתקיימת פעם בשנה ובה מתחרים דוברים ממוסדות אקדמיים ברחבי הארץ.

השנה, השתתפו 36 קבוצות מכלל האוניברסיטאות בארץ. התחרות, שנמשכה יומיים, כללה שישה סבבי דיבייט מקדימים בהם השתתפו כל הקבוצות.

באליפות הארץ נידונו שמונה נושאים שונים, ביניהם: מגבלות חמורות על העישון בצה"ל, הדחת ח"כ ברוב של 90 ח"כים וההאדרה של הגאונות בתרבות המערב. בשלב הגמר עסקו נציגי בר-אילן בסוגיה 'האם ממשל הנשיא טראמפ טוב יותר לישראל מאשר ממשל הנשיא אובמה'.