לראשונה בישראל: המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן (BINA) חתם על הסכם שיתוף פעולה ומחקר עם המכון לננוטכנולוגיות של האום הממוקם בפורטוגל (INL) | אוניברסיטת בר-אילן

מימין: פרופ' משה לוינשטיין, המשנה לנשיא בבר-אילן, פרופ' לארס מונטליוס, ראש מכון ה-INL, פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים בבר-אילן, פרופ' שולמית מיכאלי סגנית הנשיא למחקר באונ' בר-אילן

לראשונה בישראל: המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן (BINA) חתם על הסכם שיתוף פעולה ומחקר עם המכון לננוטכנולוגיות של האו"ם הממוקם בפורטוגל (INL)

תאריך: 2018-05-08 שעה: 12:48

המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן (BINA) חתם על הסכם שיתוף פעולה ומחקר ראשון מסוגו בישראל עם המכון לננוטכנולוגיות של האו"ם הממוקם בפורטוגל (INL) International Iberian Nanotechnology Laboratory. במסגרת ההסכם יתקיים שיתוף פעולה במחקר ובתשתיות עם מכון הINL- בפורטוגל. ההסכם נחתם במהלך כנס שהמתקיים בבר-אילן ובו השתתפו חוקרים מה-INL , ובחודש ספטמבר יתקיים חלקו השני של הכנס במכון INL  בפורטוגל.

פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננו טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים, חתם על ההסכם עם פרופ' לארס מונטליוס, ראש מכון ה-INL, המשמש גם כיו"ר מכוני הננו של אירופה. פרופ' פיקסלר ברך על שיתוף הפעולה הראשוני מסוגו בישראל, והכריז על תחילתו של שיתוף הפעולה: "בחודש הקרוב יוכלו החוקרים שלנו ושל ה-INL להגיש הצעה למחקר יישומי שניתן להוציא ממנו פטנט. שלושה פרוייקטים משותפים לחוקרים משני המוסדות יזכו את החוקרים בסכום של 30,000 אירו. שאר הפרויקטים יזכו גם הם במענקי מחקר. אני שמח להוביל הסכם חשוב זה המאפשר לחוקרים של בר-אילן להיות חלק מהקהילה הבינלאומית של חוקרי הננו-טכנולוגיה. בזכות הסכם זה, נהיה גם שותפים ברשת התשתיות האירופאיות של מכוני הננו".

פרופ' לארס מונטליוס, ראש מכון ה-INL, אמר בדבריו כי ההסכם הזה הוא חלוצי, וכי "יאפשר לקדם את המחקר הבינלאומי בננו-טכנולוגיה. מכון הננו בבר-אילן דומה בתחומי המחקר שלו למכון שלנו וכך נפתחה ההזדמנות בפני כל החוקרים להיות חלק ממחקר בינלאומי פורץ דרך".

פרופ' שולמית מיכאלי, סגנית הנשיא למחקר בבר-אילן אמרה "אני שמחה על ההסכם שהוא פורץ דרך בישראל ונותן לחוקרים שלנו במה בינלאומית לקדם מחקרים פורצי דרך. ההסכם משקף את חזון האוניברסיטה לקידום המחקר המדעי, הטכנולוגי והרפואי בשנים הקרובות ".

ה-INL הוא מכון לננוטכנולוגיות של האו"ם הממוקם בפורטוגל, ומעמדו דומה ל CERN שבשוויץ. המכון שבו כ-300 חוקרים בכל תחומי הננו-טכנולוגיה מ-30 ארצות. נוסד לפני 10 שנים ע"י ממשלות ספרד ופורטוגל. התקציב השנתי של INL עומד על 100 מיליון אירו.

בטקס החתימה השתתפו: פרופ' שולמית מיכאלי סגנית הנשיא למחקר באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' משה לוינשטיין, המשנה לנשיא, פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים בבר-אילן, פרופ' לארס מונטליוס, ראש מכון ה-INL, פרופ' אפי זהבי, דקן הפקולטה להנדסה, פרופ' ריצ'רד ברקוביץ, דקן הפקולטה למדעים מדויקים, שלמה רוזנברג מ'דשרו', שמייצג את מכון ה-INL בישראל.