• עו

עו"ד ד"ר ליפא מאיר מעניק שי לרו"ח מנחם גרינבלום עם סיום תפקידו כמנכ"ל האוניברסיטה

בר-אילן נפרדה ממנכ"ל האוניברסיטה היוצא, רו"ח מנחם גרינבלום

תאריך: 2018-03-07 שעה: 11:15

באירוע מרגש נפרדו השבוע הנהלת האוניברסיטה והעובדים ממנכ"ל האוניברסיטה היוצא, רו"ח מנחם גרינבלום, שפרש לגמלאות. באירוע השתתפו הנהלת האוניברסיטה, בכירי הסגל המנהלי והאקדמי ובני משפחתו של גרינבלום.

גרינבלום, שמש כמנכ"ל האוניברסיטה בארבע השנים האחרונות לצידו של נשיא האוניברסיטה היוצא, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ.

פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה, ברך את גרינבלום, ואמר: "אמנם עבדנו יחד זמן קצר, אך מספיק כדי שאוכל להודות לך על עשייתך שהיתה מאופיינת בעין טובה ובלב טוב. פעלת באוניברסיטה מתוך יוזמה, דבקות במטרה וראייה למרחוק, והדוגמא הטובה ביותר היא מעונות הסטודנטים, שהעמדת כפרוייקט דגל, שהסתיים בקיץ וכעת הוא משמש בית לסטודנטים. העברת לנו מסר שהאוניברסיטה היא בית, וכך ניהלת את הפרוייקטים המשמעותיים בקדנציה שלך וביניהם: צמצום הגרעון התקציבי וקדום הבינוי בפקולטה לרפואה בצפת. לפעמים בסוף תפקיד חש אדם רפיון, אך לא אתה. באת נמרץ בכל בוקר ושמשת מופת לכל העובדים. בשם בר-אילן אני מבקש להודות לך על תרומתך למחקר ותודה על היותך איש טוב".

פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה, בקשה להודות לגרינבלום על שיתוף פעולה מקצועי ואנושיות יוצאת דופן. "מנחם מגיע לפגישות תמיד כשהוא ממוסמך ומאורגן ובקיא בכל עניין לפרטי פרטים. אדם יצירתי עם חשיבה מחוץ לקופסא. היה שווה לי להיות רקטור בשביל לפגוש אותו ולעבוד איתו".

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, לשעבר נשיא האוניברסיטה, שעבד עם גרינבלום בשמונה השנים האחרונות, ארבע השנים במשרד המדע ואח"כ בבר-אילן, הגדיר אותו כבעל לב טוב אולטימטיבי, שעשה תמיד מה שצריך ויותר מכך, וספר על תרומתו יוצאת הדופן בשני תפקידיו כמנכ"ל משרד המדע וכמנכ"ל האוניברסיטה.

דוברים נוספים באירוע: עו"ד ליפא מאיר, יו"ר מועצת הנאמנים בבר-אילן, שהעניק לגרינבלום שי מטעם האוניברסיטה; הרב שלמה שפר, רב הקמפוס; ובנו, קובי גרינבלום;  סרט שנערך ע"י לשכתו הציג את אישיותו המיוחדת שנגעה בכל העובדים, וכן את הפרוייקטים בהם עסק בתפקידו. הזמר והיוצר, דביר שפיגל, שהוא גם סטודנט לתואר שני במוסיקה, הנעים את האירוע בנגינתו ובשירתו.

לסיום בקש גרינבלום להודות, ואמר: "בכניסתי לאוניברסיטה הופתעתי לטובה מרמת המקצועיות של העובדים ומאיכותם. הצבתי ארבעה יעדים, שהם היו חזית עסוקי: בניית מעונות, טיפול בגירעון השוטף, הפקולטה לרפואה בצפת והקשר בין האקדמיה למנהלה, ואני שמח על ההישגים המשותפים שלנו. אני מודה לאנשי המנהלה על עבודה משותפת, פוריה ומקצועית באווירה משפחתית וחמה. היו לי אירועים מכוננים באוניברסיטה ואני נוצר אותם בזיכרוני. אני מאחל הצלחה רבה לזוהר ינון, מנכ"ל האוניברסיטה הנכנס.