דר ורד טוהר מונתה לחברת מערכת בהוצאת הספרים BRILL | אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר ורד טוהר, המחלקה לספרות עמ"י, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר ורד טוהר מונתה לחברת מערכת בהוצאת הספרים BRILL

תאריך: 2018-03-05 שעה: 14:32

ד"ר ורד טוהר, מהמחלקה לספרות עם ישראל בבר-אילן, מונתה לחברת מערכת של סדרת JEWISH AND CHRISTIAN PERSPECTIVES בהוצאת הספרים היוקרתית  BRILL.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט בירכה את ד"ר טוהר ואמרה כי האוניברסיטה מתברכת בהישגיה.

ד"ר ורד טוהר מלמדת במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן, חוקרת ספרות יהודית, חברת מערכת של 'האנציקלופדיה של הסיפור היהודי' וחוקרת בפרויקט התימטולוגיה של הסיפור היהודי בבר-אילן.

סדרת CHRISTIAN PERSPECTIVES כוללת קובץ מאמרים העוסקים  בתנ"ך ובברית החדשה, בתקופת בית שני, בפולמוס היהודי-נוצרי (מן העת העתיקה ועד ימינו), בספרות רבנית הנוגעת לנצרות, בפטריסטיקה בלימודי ימי הביניים ובתקופה המודרנית. בסדרה באים לידי ביטוי מחקרים היסטוריים, פרשניים, פילוסופיים ותאולוגיים וכן מחקרים המתמקדים בנושאים סוציולוגיים ואנתרופולוגיים המשותפים לשתי הדתות.

הסדרה מתפרסמת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר-אילן ומכון שכטר בישראל, הפקולטה לתיאולוגיה קתולית באוניברסיטת טילבורג והאוניברסיטה התיאולוגית הפרוטסטנטית בהולנד. הספר כולל מונוגרפיות באנגלית, ומיועד להפצה בינלאומית ברמה אקדמית.