• פרופ' איתן אביצור ז

פרופ' איתן אביצור ז"ל

פרופ' איתן אביצור הלך לעולמו

תאריך: 2018-02-26 שעה: 14:43

בירושלים הובא אתמול (יום ב') למנוחות הפרופ' איתן אביצור מהמחלקה למוסיקה בבר-אילן. פרופ' אביצור נפטר במפתיע מדום לב בשבת, בגיל 76 .

פרופ' אביצור היה מנצח ומרצה למוסיקה ואת רוב דרכו כמרצה עשה באוניברסיטת בר-אילן ובה לימד 38 שנים עד פרישתו לגמלאות. הוא למד באקדמיה למוסיקה בירושלים ניצוח וקומפוזיציה ועוד כסטודנט התמנה למנצחה של תזמורת האוניברסיטה העברית.

אחר כך המשיך וניצח על שורה ארוכה של תזמורות, בהן תזמורת רננות, תזמורת תל-אביב, תזמורת חיפה ותזמורת נתניה. כמנצח תזמורת חיפה אף זכה להופיע בקונצרט מיוחד לרגל ביקורו של נשיא מצרים, אנואר סאדאת, בעיר.

בשנת 2008 הלחין פרופ' אביצור לפסטיבל הגלבוע עיבודים לשירים ערביים שנכתבו להרכב משולב של תזמורת ערבית עם תזמורת סימפונית. התוכנית כללה משירי שלושת הדיוות הגדולות של הזמר הערבי, אום כולתום, ליילה מוראד ופיירוז.. הייתה זו הפעם הראשונה ששירי אום כולתום עובדו לתזמורת סימפונית.

פרופ' אביצור הלחין יצירות מוסיקה עבור הטלוויזיה הישראלית כמעט מאז הקמתה במשך כ-20 שנה. באוניברסיטת בר-אילן לימד פרופ' אביצור 38 שנים עד לפרישתו לגמלאות וגם אח"כ המשיך בהוראה חלקית עד יומו האחרון. במסגרת פעילותו באוניברסיטה הקים את המסלול למוזיקה וטכנולוגיה ויזם פרויקטים וכנסים בינלאומיים בתחום זה.  בשנים 2002 עד 2006 שימש כראש המחלקה למוזיקה, ובמסגרת תפקידו זה גם יזם בשנת 2004 את הקמת המרכז לחקר השיר הישראלי ועמד בראשו, יחד עם שותפתו, ד"ר טלילה אלירם, כשגולת הכותרת של פעילותו הוא הכנס "מי אני? שיר ישראלי!" הנערך בשיתוף עם גל"צ. הכנס כולל הרצאות אקדמיות, מופעים ואירוע הוקרה ליוצר בזמר העברי בחסות נשיא האוניברסיטה. עם השנים, הכנס תפס מקום מרכזי בכל הנוף התרבותי בישראל. לוקחים בו חלק מיטב היוצרים, החוקרים, אמנים מובילים בתחום ואנשי התקשורת, ומתקיימים בו דיונים והרצאות העוסקים בכל הנושאים העומדים על הפרק ברומו של עולם המוזיקה הישראלית ובמחקר המדעי שלה.

במקביל לפעילותו באקדמיה עסק פרופ' אביצור  בהלחנת עשרות יצירות מכל הז'אנרים - מוזיקה קאמרית, יצירות למקהלה, סימפוניות, אורטוריות, קנטטות, עיבודים מסוגים שונים ומוזיקה לסרטים ותיאטרון. לאורך כל הקריירה שלו כמלחין הביא לידי ביטוי את המוזיקה שעליה צמח, הכוללת מקורות מזרחיים ומערביים ומקורות מוזיקליים ממסורת ישראל.