• אוניברסיטת בר-אילן מדורגת 51 בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה

תאריך: 2018-02-11 שעה: 7:15

מדד Times המדרג את המוסדות להשכלה גבוהה באסיה פורסם השבוע והוא מדרג את אוניברסיטת בר-אילן במקום ה-51 בין האוניברסיטאות המובילות ביבשת. אוניברסיטת תל-אביב מדורגת במקום ה-25 באסיה, האוניברסיטה העברית בירושלים מדורגת במקום ה-27 והטכניון הגיע למקום ה-41. עוד  בדירוג: אוניברסיטת חיפה במקום ה-100, ואילו אוניברסיטת בן גוריון בנגב בבאר שבע הייתה מס 104. בשנה שעברה דורגה בר-אילן במקום ה-68 והשנה רשמה שיפור של ממש בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה.

דירוג המגזין טיימס להשכלה הגבוהה בדק ודירג את 350 האוניברסיטאות הטובות באסיה על פי הקריטריונים שלפיהם מדורגות האוניברסיטאות בעולם – עם התאמות שנועדו לשקף טוב יותר את המאפיינים של האוניברסיטאות באסיה.

הדירוג מבוסס על 13 מדדי ביצוע בכל התחומים כולל הוראה, מחקר, העברת ידע, שיתופי פעולה בינלאומיים ועוד.

במקום הראשון במדד האוניברסיטאות הטובות באסיה דורגה האוניברסיטה הלאומית של סינגפור ו 5 מתוך 10 האוניברסיטאות המובילות הן מסין ומהונג קונג.

יש לציין כי באחרונה הידקה אוניברסיטת בר-אילן את שיתוף הפעולה שלה עם אוניברסיטאות בסין, צעד שעשוי להוסיף ולשפר את דירוגה של האוניברסיטה.