פרופ' דרור פיקסלר מחליף את פרופ' יובל גרעיני כראש המכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים | אוניברסיטת בר-אילן

• נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, פרופ' יובל גרעיני, ראש המכון לננוטכנולוגיה היוצא, פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננו טכנולוגיה הנכנס, ד

נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, פרופ' יובל גרעיני, ראש המכון לננוטכנולוגיה היוצא, פרופ' דרור פיקסלר, ראש המכון לננוטכנולוגיה הנכנס, ד"ר אפרת בודנר, ראש מערך הנשיא וד"ר יוסי טל יוסף, המנהל האדמיניסטרטיבי של מכון הננוטכנולוגיה

תאריך: 2018-01-18 שעה: 14:52

במכון לננוטכנולוגיה בבר-אילן התקיים לאחרונה טקס לציון פרישתו של פרופ' יובל גרעיני מראשות המכון. במקומו יכהן כראש המכון לננוטכנולוגיה פרופ' דרור פיקסלר.

את הטקס פתח נשיא אוניברסיטת בר-אילן פרופ' אריה צבן. "המכון לננו טכנולוגיה בראשותו של פרופ' יובל  גרעיני השתפר פלאים. הקסם של המקום נובע גם מהמחקרים פורצי הדרך הנעשים במכון אך גם מהחברויות האמיתיות בין האנשים" אמר פרופ' צבן. "יובל עשית עבודה מדהימה, ואני אומר זאת גם כנשיא אוניברסיטה אבל גם כחבר המכון לננוטכנולוגיה. אני רוצה לברך את ראש המכון לננוטכנולוגיה הנכנס פרופ' דרור פיקסלר, שאני בטוח שהמסורת של המצוינות במכון תישאר ותתעצם".

פרופ' שולמית מיכאלי, סגנית הנשיא למחקר באוניברסיטת בר-אילן עמדה על ההישגים המדעיים של המכון. "היום אחרי ארבע שנות פעילות ניתן לומר שפרופ' אריה צבן נשיא האוניברסיטה הקים את המכון  ופרופ' גרעיני ביסס אותו . בזמנו של פרופ' גרעיני נקלטו 16  חוקרים צעירים והוא הצליח להשתלב בפעם הראשונה בכינוס של כל מכוני הננו, מסין, קוריאה ויפן ושם אותנו על המפה ובנוסף הצליח לקדם את חוקרי המכון להשתתף בתוכניות בינלאומיות יוקרתיות". פרופ'  מיכאלי הוסיפה " הייתה זו הנאה צרופה  לעבוד במחציתך, ההנהגה שלך  הייתה ניפלאה

ד"ר יוסי טל יוסף המנהל האדמיניסטרטיבי של המכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים אמר "יובל הוא ראש מכון אהוב וכל אחד מאתנו לוקח משהו אחר מיובל. אני לקחתי את היכולת שלו לתת מקום לדעות של כולם. הוא פשוט נותן לכל דעה מקום ".

פרופ'  דרור פיקסלר, ראש המכון לננו טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים הנכנס עמד על התכונה הבולטת של פרופ' גרעיני- הענווה. "כבר מימי הגן מוכר לנו המדרש המתאר את בחירת הר סיני להר עליו ניתנה התורה. הקב"ה בחר בהר סיני – לא משום שהיה הגבוה או הרחב מכולם, אלא משום, שלדברי המדרש, היה ההר העניו ביותר. הקב"ה איננו מחפש אדם ללא מעלות, אלא אדם עם מעלות שבכל זאת שומר על ענוותו ואיננו מתגאה. כך פרופ' גרעיני שלנו. הוא מכיר את דרגתו ומעלתו אך איננו מתגאה בה".

פרופ' יובל גרעיני ראש המכון לננו- טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים היוצא אמר "זכיתי לעבוד עם האנשים המקסימים שיושבים כאן. סטודנטים, חברי סגל, ראשי מעבדות, עובדי האוניברסיטה, חברי ההנהלה וכמובן, חברי הצוות המדעי והצוות המנהלתי של המכון. המכון ייחודי במבנה שלו וביכולות שלו. הייחוד מתבטא בצוות רב-מקצועי שעובד יחד, חושב יחד, ומצליח לתת פתרונות יצירתיים שלא היו מתקבלים מעבודה בודדת של כל אחד בנפרד. זאת כמובן מעבר ליכולות מקצועיות הגבוהות ביותר שיש לחברי הצוות, מהטובות בישראל, ומהטובות בעולם".

פרופ' גרעיני הוסיף "ההצלחה האקדמית של חברי המכון ממשיכה לצמוח באופן מדהים. 60 ראשי המעבדות יחד עם חברי המעבדות שלהם, האחראים והסטודנטים ממשיכים לייצר רעיונות, לפרסם מאות מאמרים בשנה, ליזום מיזמים מסוגים שונים בקצב שרק הולך וגדל ולגייס סדר גודל של 350K$ למחקר, סכום הגדול בהרבה ממה שמקובל בארץ. שמו של המכון כבר מוכר היטב בישראל, ואפילו לרבים בעולם.

אנחנו מארחים מאות אורחים מחו"ל כל שנה, מנשיאי מדינות, שגרירים, מדענים, אנשי שם, מדענים ועוד". בתום דבריו  אמר פרופ' גרעיני  "אני מעביר את הפיקוד לדרור, בביטחון מלא שכל מה שהכרנו רק ילך ויעצים אין לי ספק  שהניסיון שיש לדרור, היכולות שלו, חכמת החיים והידע, יעמדו לצידו לתפקיד מוצלח שיעצים גם את המכון וגם אותו".

בתום הטקס העניקו  נשיא האוניברסיטה והנהלת המכון  שי לפרופ' גרעיני - שעון  ובברכה המצורפת  נכתב  'ועכשיו אתה יכול למדוד את הזמן לתפקיד הבא בו תרומתך למחקר, להוראה לעיצוב הדור הבא תהיה משמעותית ואת ה- footprint  שלה אפשר יהיה לראות מהחלל'.