ראשי האוניברסיטה והפרופסורים אמריטוס לשנת 2018

טקס הענקת תואר פרופסורים אמריטוס ל-16 חוקרים שפרשו

תאריך: 2018-01-10 שעה: 9:29

טקס הוקרה לכבוד הפרופסורים אמריטי התקיים השבוע, יום ב', באולם הסנט במרכז הקונגרסים ע"ש פלדמן. השנה העניק סנאט האוניברסיטה את התואר "פרופסור אמריטוס" ל-16 פרופסורים באוניברסיטה. בטקס השתתפו מקבלי התואר, בני המשפחה הנרגשים, חברים למחלקות וראשי המחלקות והפקולטות של בר-אילן. גם הסטודנטים של מקבלי התואר הגיעו להריע למרצים הבכירים הפורשים.

התואר, הנחשב ליוקרתי ביותר בעולם האקדמיה, הוענק לפרופסורים הפורשים לגמלאות, שהיו בדרגת "פרופסור מן המניין" ואלו הם:

פרופ' יהודית רונן, מחלקה למדעי המדינה;

פרופ' אדוארד גרינשטיין, המחלקה לתנ"ך;

פרופ' שמואל הרוי, המחלקה למחשבת ישראל;

פרופ' יואל וולטרס, המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית;

פרופ' אלדעה ויצמן, המחלקה לתרגום וחקר התרגום;

פרופ' צבי זוהר, הפקולטה למשפטים, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו;

פרופ' וארן יונג, המחלקה לכלכלה;

פרופ' אבידב ליפסקר, המחלקה לספרות עם ישראל;

פרופ' מיכאל מ' לסקר, המחלקה ללימודי מזרח תיכון;

פרופ' שלום לרנר, הפקולטה למשפטים;

פרופ' מיכאל סופר, המחלקה לגיאוגרפיה וסביבה;

פרופ' יצחק רבין, המחלקה לפיזיקה;

פרופ' לואיס (אליעזר) רואן, המחלקה למתמטיקה;

פרופ' אפרים מאיר, המחלקה למחשבת ישראל;

פרופ' דוד אדן ביוביץ, המחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה;

פרופ' משה רוסמן, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, הודה לפרופסורים על תרומתם למחקר ולהוראה באוניברסיטה, ואמר: "הרבה שנים החכמתם והוספתם דעת. גידלתם דורות של תלמידים וחוקרים, כל אחד מכם בתחומו , אבל כולכם בבר-אילן ולמען בר-אילן. ראיתם במשך השנים את הקמפוס שלנו צומח וביחד ב"ה נמשיך להתקדם".

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, בירכה את מקבלי התואר. "יש כאן קבוצה של אנשים שהם פרופסורים מן המניין, שזו דרגה שהמשמעות שלה היא שהם הטביעו חותם ברמה בינלאומית. זה לא דבר טריוויאלי,זו קריירה שהיא תחביב. הסיבה להפסקת הקריירה היא גילנית, וזה קשה ברמה האישית וכן ברמה המוסדית. אם יש דבר שהוא אנטי-אייג'ינג הרי זה סקרנות, היא מבטיחה מעורבות ופתיחות לעולם וחוסמת ירידה מנטלית. היום זה אינו אירוע סיום, אלא מעבר למערכת יחסים אחרת. אתם תמשיכו לחקור ואנחנו נמשיך לתמוך בכם".

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, וד"ר אחיעזר שאקי, ראש הסגל האקדמי, בירכו ואחלו הצלחה.

בסיום הדברים עלה לנאום בשם מקבלי הפרס, נציג הפרופסורים אמריטי, פרופ' שלום לרנר, שאמר: "אני נמצא בבר-אילן באופן רצוף כבר 46 שנים ואני לא עומד להיפרד מהאוניברסיטה. מהיום אנחנו נקראים פרופ' אמריטוס, והתקנון קובע שאנו זכאים לשירותים אקדמיים מגוונים שיאפשרו לנו להמשיך לחקור. אני מאחל לעמיתי הפורשים אריכות ימים איכותית וכמותית, המשך יצירה ומימוש עצמי מתוך בריאות טובה".

גם השנה הפיקה יחידת המולטימדיה של הפקולטה למדעי החברה, בראשותו של אמיר בן-דוד, סרטון המספר את מפעל חייהם האקדמי של הפרופסורים, והוא הוקרן במהלך הטקס.