דר גלית נהרי מהמחלקה לקרימינולוגיה תערוך את כתב העת היוקרתי Legal and Criminological Psychology | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר גלית נהרי, המחלקה לקרימינולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר גלית נהרי מהמחלקה לקרימינולוגיה תערוך את כתב העת היוקרתי Legal and Criminological Psychology

תאריך: 2018-01-04 שעה: 8:20

ד"ר גלית נהרי מהמחלקה לקרימינולוגיה התמנתה לעורכת הראשית של כתב העת היוקרתי Legal and Criminological Psychology. ד"ר גלית נהרי היא מרצה בכירה וראש מסלול מחקרי מ.א. במחלקה לקרימינולוגיה בבר-אילן. תחומי המחקר העיקריים שלה הם רמייה, קבלת החלטות בהליך הפלילי, זיכרון יישומי, גילוי ידע מוכמן והערכות אמינות של עדים. במסגרת תחום מחקרה, היא מפתחת שיטות חקירה לגילוי שקר (כמו Verifiability Approach) בחקירות משטרה, בוחנת את תקפותם ואת התאמתם בהקשרים שונים ואת הפגיעות שלהם להטיות שיפוטיות. רבים ממחקריה מתמקדים בתהליכים קוגניטיביים העומדים בבסיס הערכות האמינות, וכן על הבדלים בינאישיים המשפיעים על הערכות אלו.

בין השאר, משתתפת ד"ר נהרי, יחד עם משטרת ישראל, בפרוייקט משותף עם חוקרים ואנשי משטרה מפורטוגל, מבלגיה, מאוסטריה ומספרד, במטרה לפתח מערכת אימון לשיתוף פעולה בין שוטרים בחקירות בינלאומיות. במסגרת הפרויקט פיתחו הצוותים בניית חדר חקירות וירטואלי, ששוטרים מכל רחבי אירופה יכולים להתחבר אליו באמצעות המחשב.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מירי פאוסט בירכה את ד"ר נהרי ואיחלה לה בהצלחה בתפקידה החדש.