פרופ' חיים כהן, הפקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' חיים כהן וקבוצת חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן: ניתן להאריך את תוחלת החיים ל 140

תאריך: 2017-11-30 שעה: 10:23

האפשרות של מתיחת גיל המקסימום הופכת חידה של ממש לנוכח הקדמה הטכנולוגית והרפואית והעלייה בתוחלת החיים הכללית. ככל שמתרבים ומשתכללים האמצעים להתערב ולעכב את פגעי הזמן בגוף, עוסקים המדענים  בשאלות בסיסיות כמו: האם הגבול העליון של תוחלת החיים קבוע או גמיש? האם ההרכב הגנטי הטבעי שלנו מגביל אותנו מראש לאורך חיים מרבי של 115-120 שנה, או שהגבול עשוי להיפרץ?

בקהילה המדעית יש לא מעט מחלוקות ומתנהל ויכוח יצרי מלא חיים בכנסים ומעל דפי כתבי עת מדעיים.

את הנושא הזה חוקר פרופ' חיים כהן בראש צוות חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן.

על פי ניתוח המחקרים שבהם הצליחו חוקרים לעכב תהליכי ההזדקנות באורגניזמים כמו פטריות, זבובים, עכברים, חולדות ואפילו קופים שבהם נעשה שינוי ביולוגי, גנטי או סביבתי, מגיעים החוקרים למסקנה שהתמקדות בגורמים הביולוגיים והגנטיים תאפשר בעתיד קפיצה נוספת של הארכת תוחלת החיים המקסימלית אצל בני האדם.

חשוב לציין  שלא מדובר בהתערבות גסה באמצעות השתלת איברים ביוניים ולא ביצירת בנק של "חלקי חיוך" אורגניים לאיברי הגוף, כי אם ביכולת לעכב תהליכי הזדקנות טבעיים, כפי שהודגם עד כה רק בבעלי חיים.

אז אולי בקרוב נוכל לאחל לחוגגים יום הולדת, "עד 140".