• מרצה ננזף ויועמד לבירור משמעתי על שסילק מהכיתה סטודנטית שלבשה חיג'ב. המרצה התנצל

תאריך: 2017-10-30 שעה: 11:01

בשבוע שעבר אירע מעשה חריג ובלתי נסבל באוניברסיטה. מרצה פנה בשיעור לסטודנטית מוסלמית  ודרש ממנה להסיר את החיג'ב (כיסוי הראש) שלבשה וכשסירבה – הרחיק אותה מהכיתה.

עוד באותו יום, כאשר נודע האירוע להנהלת המחלקה ולהנהלת האוניברסיטה, ננזף המרצה קשות ונדרש להתנצל לפני הסטודנטית. המרצה אכן התנצל על המעשה במייל לסטודנטית והתחייב לשוב ולהתנצל לפני כל הכיתה בשיעור הבא.

ההנהלה לא הסתפקה בכך. דקאן הפקולטה ליהדות שוחח עם הסטודנטית והתנצל באוזניה. במקביל, הודיעה ההנהלה למרצה כי יוזמן לוועדת משמעת. לבד מזה, חברי הסגל במחלקה חתמו על מכתב, המביע גינוי נחרץ למעשהו של המרצה. המרצים מעידים כי המעשה החריג והחמור עומד בסתירה לרוח הידידות והאווירה הטובה, השוררת בין סטודנטים יהודים ללא יהודים במחלקה.

הנהלת האוניברסיטה שבה ומדגישה: "המעשה של המרצה לא נסבל ואנו רואים במעשה זה פגיעה בכולנו, במוסד האקדמי, בתלמידים ובסגל. ערכי אוניברסיטת בר-אילן מאפשרים וימשיכו לאפשר לכל סטודנטית וסטודנט ליהנות מלימודים באווירה שוויונית ומכבדת"