• ד

ד"ר דניאלה גורביץ', ראש דסק אסיה, ששבה ארצה השבוע מביקור נוסף באוניברסיטאות בסין, ואיתה בטיסה 11 מתוך 35 הסטודנטים שיחלו את לימודים בבר-אילן

בשנת הלימודים תשע"ח ילמדו באוניברסיטת בר-אילן 35 סטודנטים חדשים מסין לכל התארים

תאריך: 2017-10-29 שעה: 10:14

בשנת הלימודים תשע"ח ילמדו באוניברסיטת בר-אילן 35 סטודנטים חדשים מסין לכל התארים, מספר שיא של סטודנטים מאסיה. בין הסטודנטים מסין 15 סטודנטים לתואר ראשון (רב תחומי במדעי הרוח, פיסיקה), 9 סטודנטים לתואר שני (מנהל עסקים, תרגום) ו-11 סטודנטים במסגרת תואר שלישי (מדעי המדינה, מדעי הטבע). עד כה למדו בבר-אילן יותר מ-100 סטודנטים מסין שבאו כולם ללימודי פוסט-דוקטורט שנה אחת, במימון קרן קורט.

זו השנה הראשונה שבר-אילן קולטת תלמידים מסין לתואר ראשון ביוזמה ניסיונית בשיתוף פעולה הדוק עם אוניברסיטאות מובילות בסין. יוזמה, אחת היא בשיתוף עם המחלקה לפיסיקה, שאותה מוביל ד"ר יוסי בן ציון, על פי הסכם 1+3 עם אוניברסיטת שנדונג, שבמסגרתה למדו סטודנטים 3 שנים במחלקה לפיסיקה בשנדונג ושנה רביעית והאחרונה ישלימו בבר-אילן. כמו כן, לראשונה באקדמיה בישראל, נקלטו בפקולטה לרב תחומי במדעי הרוח 9 סטודנטים מסין שילמדו תואר מלא בשפה העברית במסגרת הסכם 3+1 עם אוניברסיטת SISU בצ'ונגצ'ינג (אוניברסיטה שמתמחה בשפות זרות). במסגרת ההסכם למדו הסטודנטים בארצם שנת מכינה ללימודי ישראל שכללה, בין היתר לימוד אינטנסיבי של השפה העברית. 9 סטודנטים שעברו את כל הבחינות בהצלחה הגיעו לישראל ומתחילים עתה את לימודיהם.

ד"ר דניאלה גורביץ', ראש דסק אסיה שיזמה את שיתוף הפעולה ומנהלת את קשרי האקדמיה של בר-אילן עם אסיה, מסבירה: "הפוטנציאל של גיוס סטודנטים מרחבי אסיה בכלל ומסין בפרט, הוא עצום. בסין לבדה יש 35 מיליון סטודנטים ובהודו מספר דומה ביותר מ-2500 אוניברסיטאות. גם אם רק 10-8 אחוזים מהחוקרים ומהסטודנטים הם בעלי פוטנציאל, מדובר כאן במיליונים. כל האוניברסיטאות הגדולות בעולם מחזרות אחרי הסטודנטים הללו. עומדות לזכותנו מעלות רבות  ולא בכדי יש עניין רב בלימודים בישראל. באסיה רואים בישראל מעצמת היי טק ואומה של יזמים ומובילי חדשנות ברמה העולמית. לבר-אילן יש חוקרים מצוינים וגם תכניות לימוד נהדרות ובהחלט יש ביקוש ללמוד אצלנו. כל שנותר לעשות הוא להנגיש את האוניברסיטה עבורם, במחקר ובהוראה, באופן שיאפשר בואם של סטודנטים מחו"ל במספרים גדולים יותר מאלה שאנו עדים להם כיום. למעשה, לא רק מאסיה אלא בכלל, מכל העולם. אני מקדמת את בר-אילן באסיה מזה חמש שנים, השנה אנחנו מתחילים לראות את התוצאות במספרים שהולכים וגדלים. אני מאמינה שאנחנו בדרך הנכונה ואני בטוחה שהאוניברסיטה תיערך לקליטה מקצועית ולתכנית מעטפת ראויה."

ד"ר בן ציון, סגן ראש המחלקה לפיסיקה: "במחלקה לפיסיקה נערכנו ביסודיות לקליטת הסטודנטים ואנחנו מתרגשים מהגעתם ואנו מקווים שהמגמה תתרחב בשנים הבאות."