• מימין: ד

מימין: ד"ר ליפא מאיר, יו"ר מועצת הנאמנים, פרופ' אריה צבן ומיכאל יסלזון, יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה בטקס כניסתו של פרופ' צבן לתפקיד נשיא אוניברסיטת בר-אילן

בטקס אקדמי נכנס פרופ' אריה צבן לתפקידו כנשיא אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-10-03 שעה: 13:46

אתמול (יום ב') נערך טקס הכניסה לתפקיד של הנשיא החדש, פרופ' אריה צבן. הטקס נערך במעמד ראשי הסגל האקדמי, חברי חבר הנאמנים, ראשי הסגל המנהלי, תורמים ובני משפחתו של הנשיא הנכנס. בטקס השתתפה אימו של צבן, רחל. אביו, אברהם,  נעדר מפאת מחלה. הטקס נערך במרכז לחקר הננו, שצבן היה ממקימיו ועמד בראשו במשך 7 שנים.

גולת הכותרת של הטקס הייתה הענקת כתב מינוי ע"י מר מיכאל יסלזון, יו"ר חבר הנאמנים של  האוניברסיטה וד"ר ליפא מאיר, יו"ר מועצת הנאמנים. בכתב המינוי נכתב: "חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן מסמיך בזאת לתפקיד נשיא האוניברסיטה את פרופ' אריה צבן ומעניק לו את הסמכות ואת האחריות הגלומים בתפקיד זה, כפי שהוחלט במושב ה-62 של חבר הנאמנים ובהתאם לתקנון האוניברסיטה"

הרקטור, פרופ' מרים פאוסט, בירכה את צבן ואמרה: "כשפגשתי את פרופ' צבן לראשונה היה ברור לי, כי הוא מתחבר למסר של מצוינות ואכפת לו מהאוניברסיטה. ג'ון דון המשורר הידוע אמר שום אדם אינו אי. אנחנו חלק מייבשת ומחויבים לה ויש באוניברסיטה המון אנשים שרוצים להוסיף ולשפר את בר-אילן"

פרופ' חיים סוקניק, חבר קרוב של פרופ' צבן שהקים יחד איתו את מרכז לחקר הננו טכנולוגיה וחומרים מתקדמים, אמר בדבריו: "פרופ' צבן הוכיח עצמו כמנהיג מחונן. יש לו היכולת המיוחדת מצד אחד לראות את התמונה הכוללת, החזון, ומצד שני לא לעזוב את הפרטים הקטנים. הדייקנות הזו היא חלק ממנו. גם בהקמת מרכז הננו האמינו בפרופ' צבן ונתנו לו חופש פעולה כי יש בו הקומבינציה של יזמות ויצירתיות עם אינסטינקטים מצוינים לבחור את הבחירות הנכונות. אתה מדען דגול ומנהל דגול ויש לכולנו הביטחון במנהיגות שלך להוביל את האוניברסיטה לעשור הבא" אמר פרופ' סוקניק.

מר מייקל יסלזון אמר: "אוניברסיטת בר-אילן מתאימה במיוחד למלא את השליחות הייחודית והחזון שלה המכבד את המסורת ואת החידוש כאחד, והמאפשר לבנות עתיד על גבי העבר בבחינת "חדש ימינו כקדם". אנו נושאים פנינו אל העבר ומבקשים בו את היסוד והבסיס להתחדש ולחדש".

פרופ' יהושע יורטנר, לשעבר נשיא האגודה הלאומית למדעים, בירך את צבן, ואמר: "פרופ' צבן תרם רבות להקמת תעשיית המדע בבר-אילן, וכנשיא יהיה עליו לקדם שטחים רבים של מחקר בכל התחומים, גם במדעי הרוח והחברה, כי הם המעצבים את רוחה של המדינה".

בנאומו, הציג צבן את החזון שלו: "החזון של האוניברסיטה הנבנה במשותף ע"י האקדמיה, ההנהלה ואנשי הציבור זה מספר חודשים, יהיה הבסיס למסע המשותף שלנו, של כולנו, והוא נשען על חמישה אדנים: התקדמות בדירוג הבינלאומי, הקמת מרכזי אימפקט שבהם פועלים חוקרים מתחומים שונים להשגת אתגר משותף, הוראה מתקדמת, פעילות בינלאומית וההיבט היהודי". והוסיף: "בִּמגילת היסוֹד של האוניברסיטה נכתב בין היתר, כי היא תהיה 'עץ חיים למורשת עָם עולם,  לערכי נצחים של תורת אמת, חכמה ומוסר, שלום וצדק עולמיים; והייתה נָווה חֹכמה לחכמֵי לב, מחדשי ימינו כקדם במדע ובמחקר. נאמנים לרוח זוֹ ולדרך שהתוו לנו מניחי המסד שלה, נוסיף ונשקוד על פיתוח האוניברסיטה ועל שגשוגה. בכך, נמלא גם את אחד מייעודיו של האדם, להשתתף במעשה הבריאה.

אני מייחל לכך, שאשכיל להוביל את האוניברסיטה, יד ביד עם כולכם, בדרך שתגשים את ציפיותיו של נשיאה הראשון, פרופסור פנחס חורגין, כפי שכתב לדוד בן גוריון: שיהיה זה "מוסד  אשר בִּרבוֹת הימים יתרום תרומה נשגבה לָהתפתחות הרוחנית, התרבותית והמדעית של המדינה, וּלחוסן נפש אומתנו בתפוצות", אמר צבן.

מר אלי יונס, יו"ר אגודת הידידים של האוניברסיטה, אמר: "אנו מאחלים הצלחה לפרופ' צבן בעיצוב דרכה של האוניברסיטה בתחומי המדע כמוסד בולט ומוביל במצוינות ובכל תחומי העשייה".

הרב שלמה שפר, רב הקמפוס, אמר: "בר-אילן היא דוגמא ומופת כיצד חיים יחד מגוון קבוצות מתוך כבוד הדדי, אהבה ושלום והאוניברסיטה תהיה תחת הנהגתך פתוחה לכולם בדרכי נועם. 'קוה אל ה' חזק ויאמץ ליבך וקוה אל ה'".

ד"ר אחיעזר שאקי, יו"ר הסגל האקדמי, אף הוא ברך את צבן.

פרופ' אריה צבן, יליד 1961 שירת בחיל האוויר. הוא סיים קורס טיס בהצטיינות ושירת כטייס פנטום בראשית שנות השמונים. הוא בוגר אוניברסיטת בר-אילן בכימיה בהצטיינות והשלים בבר-אילן דוקטורט באלקטרוכימיה, בהצטיינות יתרה, בשנת 1995. לאחר לימודי בתר-דוקטורט במעבדה הלאומית לאנרגיה חלופית  בדנוור קולורדו בארה"ב, שב צבן לבר-אילן כמרצה בכיר והקים בה את המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים ועמד בראשו.  עד למינויו לנשיא, שימש פרופ' צבן סגן נשיא למחקר בבר-אילן. פרופ' אריה צבן פרסם מאות מאמרים במגזינים מדעיים המובילים בעולם וקצר שורה ארוכה של פרסים על הישגיו המדעיים. מחקריו  של פרופ' צבן, בעיקר בתחום האנרגיה, הביאו להקמת 4 חברות הזנק המיישמות  8 מהפטנטים שפיתח.

תמונות מהטקס.