פרופ' אורן פרז, דקאן הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן

דקאן חדש לפקולטה למשפטים בבר-אילן - פרופ' אורן פרז

תאריך: 2017-10-01 שעה: 15:41

השבוע נכנס  לתפקידו הדקאן החדש של הפקולטה למשפטים בבר-אילן, פרופ' אורן פרז, במקומו של פרופ' שחר ליפשיץ המסיים את כהונתו.

פרופ' פרז מתמחה ברגולציה ומדיניות סביבתית, בסחר בינלאומי ובגלובליזציה. הוא הקים את הקליניקה לרגולציה סביבתית בפקולטה למשפטים. פרופ' פרז הוא  בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א (בהצטיינות) ולמד לתואר שני ושלישי בבית הספר לכלכלה וממשל בלונדון London School Of Economics and Political Science (“LSE”).

פרופ' פרז הצטרף כחבר סגל לפקולטה למשפטים בבר-אילן בשנת 2000. פרופ' אורן פרז חיבר שני ספרים בתחומי מומחיותו ועוד עשרות מאמרים שהתפרסמו בכתבי עת מדעיים בארץ ובעולם. הוא זכה במענקי מחקר רבים ביניהם שלושה מענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע, שני מענקים מהמדען הראשי של המשרד להגנת הסביבה, מענק מחקר ממשרד המדע ועוד.

פרופ' אורן פרז נשוי ואב לשניים הוא מתגורר בנס ציונה.

פרופ' אורן פרז עומד בראש תכנית לימודים חדשה לתואר שני המשותפת לפקולטה למשפטים ולמחלקה לגאוגרפיה וסביבה, התכנית לרגולציה ולמדיניות סביבתית, שתיכנס לתכנית הלימודים בשנת הלימודים הבאה. " בדעתנו להרחיב את העיסוק האקדמי ברגולציה ובמדיניות בתחומי איכות הסביבה. זה תחום שלא זכה לתשומת הלב האקדמית שהוא ראוי לה ובדעתנו להרחיב גם את המחקר בו".

פרופ' פרז מחליף את פרופ' שחר ליפשיץ בתום כהונה של 5 שנים.

בתקופת כהונתו כדקאן ייסד פרופ' ליפשיץ בפקולטה את המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי אותו גם ינהל לאחר פרישתו. בנוסף, בתקופה זו רקמה הפקולטה שיתופי פעולה ייחודים עם המגזר הציבורי ובכלל זה -  קליניקה עם היועץ המשפטי לממשלה וסדנה עם המחלקה המשפטית של הכנסת.

בחמש השנים האחרונות הפקולטה למשפטים קלטה קרוב ל- 10 חברי סגל מעולים, דתיים וחילוניים יהודים ולא יהודים. בכך ביססה את עצמה הפקולטה כמצוינות, פלורליסטית ומחויבות לחברה ולמשפט הישראלי.