פרופ' רחל ויסברוד, המחלקה לתרגום וחקר התרגום, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' רחל ויסברוד מונתה לוועד המנהל של החברה האירופית לחקר התרגום

תאריך: 2017-09-26 שעה: 14:39

ראשת המחלקה לתרגום וחקר התרגום בבר-אילן, פרופ' רחל ויסברוד, נבחרה לוועד המנהל של רשת הדוקטורט הבינלאומי שייסדה החברה האירופית לחקר התרגום. לרשת הדוקטורט מתקבלות תכניות לתואר שלישי העומדות בתנאי סף גבוהים, בהן גם של המחלקה לתרגום וחקר התרגום בבר-אילן. הבחירה בפרופ' ויסברוד כחברה בוועד המנהל מעידה על המוניטין הבינלאומי של המחלקה לתרגום בבר-אילן.

המחלקה לתרגום וחקר התרגום בבר-אילן היא היחידה בארץ המעניקה תואר שני ושלישי בתרגום וחקר התרגום, והיחידה המכשירה מתרגמים בעל-פה, המשתלבים בתום לימודיהם כמתורגמנים סימולטניים בכינוסים, בוועידות ובאירועים דיפלומטיים. הכשרת מתרגמים במגוון שפות הופכת את המחלקה למרחב רב-לשוני ורב-תרבותי שבו נפגשים סטודנטים ישראלים ותיקים עם עולים חדשים ועם אורחים מחו"ל.

פרופ' ויסברוד החלה את דרכה במחלקה לתרגום וחקר התרגום בשנת 2003, בעקבות אישור המל"ג להסב את תכנית התעודה הקודמת לתכנית אקדמית מלאה. מחקריה של פרופ' ויסברוד מקיפים כמה תחומים. כהיסטוריונית של התרגום לעברית, כתבה פרופ' ויסברוד בין השאר על התרגום המשפטי החל מהתקופה העות'מאנית ועל התרגום הקולנועי החל מתקופת המנדט. היא  הוזמנה להשתתף בכנסים רבים, חלקם בחסות האקדמיה הבריטית.