• ד

ד"ר יוסי קשת, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר-אילן

חוקרים מבר-אילן הצליחו לשבש מנגנוני בינה מלאכותית של מכוניות ללא נהג

תאריך: 2017-09-12 שעה: 7:57

ד"ר יוסי קשת והדוקטורנט יוסי עדי, מהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר־אילן, הצליחו לפצח ולשבש מנגנוני בינה מלאכותית והדגימו, כיצד אפשר לגרום למכונית אוטונומית להתעלם מהולכי רגל וממכוניות חונות. למחקר עשויות להיות השלכות חסרות תקדים על חברות הענק ומוסדות המחקר שמפתחים בינה מלאכותית, המשלבת קול, שמע ותמונה.

בראיון לעיתון 'הארץ', אמר ד"ר קשת כי המחקר חשף פירצה גדולה - ובמידה רבה, מסוכנת - בתחום הבינה המלאכותית. ד"ר קשת וצוותו עובדים בשיתוף פעולה עם מרכז הסייבר של האוניברסיטה כדי למצוא טכניקות חדשות לאימון מערכות-לומדות כדי שיהיו חסינות לתופעה.

את המחקר ערכו ד"ר קשת ועדי בשיתוף עם חוקרי בינה מלאכותית מחברת פייסבוק והוא פורסם במאגר המחקרים המקוון arXiv . המחקר יוצג ב–NIPS, כנס הבינה המלאכותית העולמי שייערך בלוס אנג'לס

ד"ר יוסי קשת מהמחלקה למדעי המחשב בבר-אילן פיתח גם מערכות ותוכנות המאפשרות לגלות ממצאים מפתיעים על בני אדם באמצעות הצלילים הבוקעים מגרונם. מרכז הסייבר באוניברסיטת בר-אילן פועל בחסות מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה במטרה להעלות את רמת המחקר בתחום ולגדל דור חדש של חוקרים מצוינים שיחזקו את האקדמיה, ישתלבו בארגונים ביטחוניים, ממשלתיים ובשוק החופשי ויחזקו את מערך הסייבר בארץ.