פרופ' גובס מהמחלקה לכימיה ייעץ לתלמידי יסודי לשגר חללית אל שכבת האוזון | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר גיל גובס, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' גובס מהמחלקה לכימיה ייעץ לתלמידי יסודי לשגר חללית אל שכבת האוזון

תאריך: 2017-08-10 שעה: 7:31

פרופ' גיל גובס מהמחלקה מהמחלקה לכימיה בבר-אילן רשם בשבוע שעבר הישג מדעי גם מחוץ לאוניברסיטה – ואף מחוץ לכדור הארץ: פרופ' גובס עמד בראש קבוצה של הורים, כולם מדענים, שסייעו לילדיהם, תלמידים מכיתות ה'-ו' בביה"ס שפרינצק ברחובות, לשגר  חללית ובה יצורים חיים לשכבת האוזון בחלל.

התלמידים, ואיתם ההורים המדענים, שיגרו את החללית מחצר בית הספר והיא ריחפה במשך שלוש שעות וחצי בחלל. החללית בנויה מקופסה  שבה הונחו בעלי חיים – דובוני מים , זבובוני פירות ואלמוגים. בתום המסע נותרו רק דובוני המים בחיים.

החללית המיוחדת שוגרה לחלל בעבודה משותפת של הילדים והוריהם המדענים. ההורים ,ובהם פרופ' גובס, הביאו איתם את הידע המדעי וגם ציוד מתקדם מהמעבדות באוניברסיטאות.

פרופ' גובס היה גאה בהישג של התלמידים ובהם בנו רועי ואמר:" זהו פרויקט המכבד חברות מכובדות ופרויקטים מדעיים".

סירטון שיגור החללית.