פרופ' דוד צוריאל מבית הספר לחינוך בבר-אילן מונה לאחרונה לעורך ראשי של - Cognitive Education and Psychology (JCEP) | אוניברסיטת בר-אילן

• פרופ' דוד צוריאל, ביה

פרופ' דוד צוריאל, ביה"ס לחינוך, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-08-03 שעה: 7:49

פרופ' דוד צוריאל מבית הספר לחינוך בבר-אילן מונה לאחרונה כ-Editor-in-Chief of Journal of Cognitive Education and Psychology (JCEP)

פרופ' צוריאל שימש כנשיא האגודה הבינלאומית לחינוך קוגניטיבי ופסיכולוגיה "IACEP",ושימש בעבר  כעורך ראשי של "JCEP" (‏Journal of Cognitive Education & Psychology) . פרופ' צוריאל כיהן כראש בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן והנו מומחה בינלאומי בתחום האבחון הדינמי של פוטנציאל הלמידה - יכולתו של האדם להשתנות וללמוד.

בשנות עבודתו בבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן חקר את תחום האבחון הדינמי של פוטנציאל הלמידה ופיתח תוכניות התערבות לפיתוח חשיבה, התנסות בלמידה מתווכת כמפתחת כושר השתנות שכלי, תיווך עמיתים, הבדלי מגדר בכושר מרחבי וזהות-האני בגיל ההתבגרות. מחקריו וספריו עוסקים בתהליכי התנסות בלמידה מתווכת של מורים, הורים, אחים ועמיתים.

פרופ' צוריאל מנחה סדנאות בינלאומיות בתחומי מומחיותו. הוא משלב את הידע המחקרי עם הפרקטיקה הקלינית לרווחתם של ילדים עם צרכים מיוחדים וילדים חסרי לקות.