• הספר "אהבת השכינה-מיסטיקה ופואטיקה בתיקוני הזוהר" של ד"ר ביטי רואי בהוצאת הספרים של אוניברסיטת בר-אילן, זכה בפרס מתנאל

תאריך: 2017-08-02 שעה: 12:35

הספר "אהבת השכינה-מיסטיקה ופואטיקה בתיקוני הזוהר" של ד"ר ביטי רואי, בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן, זכה בפרס מתנאל לספר הטוב ביותר במחשבת ישראל לשנת תשע"ז.

ספרה של ד"ר רואי מאיר את אחד החיבורים החשובים ביותר בקבלה של ימי הביניים, 'תיקוני הזוהר'.

החיבור הזה זכה להדפסות רבות יותר מכל ספר קבלה אחר והשפיע השפעה מכרעת על תולדות הקבלה: על כתביהם של ר' משה קורדוברו, האר"י, הרמח"ל, הגאון מווילנה, שבתאי צבי, וגם על הספרות החסידית.

הספר  "אהבת השכינה-מיסטיקה ופואטיקה בתיקוני הזוהר" מבקש לעמוד על סוד קסמה של ספרות תיקוני הזוהר, שדרשותיה חדרו לנוסחי התפילה, ולדון באופני השפעתה על עולם הריטואל וההלכה היהודית.

ד"ר ביטי רואי מלמדת קבלה וחסידות בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון שבנגב והיא עמיתת בתר-דוקטורט של מרכז אליישר וחוקרת במכון שלום הרטמן בירושלים.