המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה בבר-אילן דורגה בין 100 הטובות בעולם | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' אורנה ששון-לוי, ראשת המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה בבר-אילן דורגה בין 100 הטובות בעולם

תאריך: 2017-07-09 שעה: 7:28

במדד שנגחאי, שהתפרסם בשבוע שעבר, דורגה המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן בין 100 המחלקות הטובות בעולם ובין 50 המחלקות הטובות מחוץ לארה"ב. המחלקה בבר-אילן מדורגת במקום השני בין המחלקות לסוציולוגיה בישראל.

מדד שנגחאי מקובל כמדד חשוב ביותר בדירוג האוניברסיטאות בעולם  וזאת משום שהוא המדד היחיד המבסס את דירוג המחלקות על פרמטרים קשיחים, כגון: מספר המאמרים שפורסמו, היוקרה של כתבי העת שבהם פורסמו מאמרי המחלקה, מספר שיתופים בינלאומיים של המחלקה וכדומה.

ראשת המחלקה, פרופ' אורנה ששון-לוי בירכה על ההכרה שזכתה לה המחלקה. "המחלקה לסוציולוגיה גאה להיות המחלקה המובילה באוניברסיטה לפי דירוג שנגחאי, ובכוונתנו להמשיך ולהשתפר, לכתוב ולפרסם, ללמד ולהנחות ולהתקדם עוד משנה לשנה" אומרת פרופ' ששון-לוי.