• פרופ' אלי וקיל, המחלקה לפסיכולוגיה ומהמרכז הבינתחומי לחקר המוח ע

פרופ' אלי וקיל, המחלקה לפסיכולוגיה ומהמרכז הבינתחומי לחקר המוח ע"ש גונדה באוניברסיטת בר-אילן

האגודה הבינלאומית לנוירופסיכולוגיה מעניקה לפרופ' אלי וקיל מאוניברסיטת בר-אילן את הפרס היוקרתי Distinguished Career Award

תאריך: 2017-05-28 שעה: 7:57

האגודה הבינלאומית לנוירופסיכולוגיה  The International Neuropsychological Society – INS הודיעה כי תעניק  השנה  את הפרס היוקרתי Distinguished Career Award לפרופסור אלי וקיל מהמחלקה לפסיכולוגיה ומהמרכז הבינתחומי לחקר המוח ע"ש גונדה באוניברסיטת בר אילן. הפרס ניתן לפרופ' וקיל על תרומתו המתמשכת לאורך השנים לתחום הנוירופסיכולוגיה בעולם ועל שהצליח לשלב עבודה מחקרית ענפה בתחום הנוירופסיכולוגיה וחקר המוח עם עבודה שיקומית קלינית, בעיקר עם נפגעים לאחר חבלה מוחית.

פרופסור וקיל הינו מחלוצי הנוירופסיכולוגיה בארץ. את הדוקטורט בנוירופסיכולוגיה קלינית קיבל בשנת 1985 מ City University of New York. את הקריירה שלו כנוירופסיכולוג קליני החל ביחידה לשיקום נפגעי ראש ב-Institute of Rehabilitation  Medicine in New York University Medical Center ולאחר מכן במכון הלאומי לשיקום נפגעי ראש ע"ש רקנטי בישראל. כיום משמש פרופ' וקיל ראש הפרויקט למרכז שיקום נכי צה"ל ביפו.

אלי וקיל הינו פרופסור מן המניין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה לשעבר וראש המעבדה לזיכרון ואמנזיה במרכז הבינתחומי לחקר המוח ע"ש גונדה באוניברסיטת בר אילן. הוא היה מהמייסדים של  האגודה הישראלית לנוירופסיכולוגיה וחבר הועד של ארגון הנוירופסיכולוגים הבינלאומי (INS) . כמו כן שימש כעוזר עורך של כתב העת Journal of the International Neuropsychological Society ) JINS).

פרופסור וקיל פרסם עד היום כ 130 מאמרים בכתבי עת מדעיים ופרקים בספרים העוסקים בנוירופסיכולוגיה. עבודת המחקר שלו מתמקדת בעיקר בהשלכות של חבלות מוחיות, מחלות ניווניות וזקנה על הזיכרון, בצד מחקרים על שיקום ואבחון נוירופסיכולוגי.