טל ברודי וברנאר אנרי לוי, הרב עמאר ופרופ' הרשקו בין מקבלי התואר דוקטור לשם כבוד של בר-אילן במסגרת אירועי חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

מימין: מיקי ברקוביץ, טל ברודי, אולסי פרי והרב פרופ' דניאל הרשקוביץ בטקס הענקת תוארי דוקטור לשם כבוד בבר-אילן

טל ברודי וברנאר אנרי לוי, הרב עמאר ופרופ' הרשקו בין מקבלי התואר "דוקטור לשם כבוד" של בר-אילן במסגרת אירועי חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-05-17 שעה: 13:03

אוניברסיטת בר-אילן העניקה אמש (יום ג') תוארי 'דוקטור לשם כבוד' לשמונה אישים ולארגון אחד. הטקס התקיים במסגרת אירועי חבר הנאמנים ה- 62 של האוניברסיטה. הטקס התקיים בנוכחות קהל רב בפארק האחדות ע"ש דהאן בבר-אילן. מקבלי התואר השנה הם:

הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר, פרופ' אברהם הרשקו, השחקנית דבורה (הלטר) קידר, טל ברודי, פרופ' שפי (שפרירה) גולדווסר, ד"ר דוד דנגור, נילי פאליק, ברנאר-אנרי לוי ומגן דוד אדום.

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא האוניברסיטה, ברך את מקבלי התואר ואמר: "דומה כי במהלך 62 השנים שחלפו נתגשמו שאיפות לב אלו במלואן. ממכללה אקדמית קטנה וצנועה שהוקמה בזכות אמונתם ונחישותם של קומץ יהודים חדורי רגש ציוני הפכה האוניברסיטה למוקד ייחודי של מצוינות אינטלקטואלית וערכית. 70 סטודנטים ו-24 חברי סגל החלו את שנת הלימודים הראשונה ב- 4 מחלקות,ועתה צמחנו וגדלנו לכדי 18,000 סטודנטים וכ-700 חברי סגל בכיר בקמפוס,  הקמנו 8 פקולטות-מהן אחת לרפואה, בגליל- מרכזי מחקר מן המתקדמים בעולם, אנו תורמים לחברה, מנגישים ההשכלה הגבוהה לציבורים שונים, כחרדים ובני מיעוטים, ואנו ממשיכים בטיפוח מורשת ישראל וחיזוק הזהות היהודית.

אוניברסיטת בר-אילן אינה "מגדל של שן", אף שהמגדל השוכן בתוכה הפך לסמלה המסחרי. פעילותינו למען הקהילה והחברה הינה יסוד מיסודותיה של האוניברסיטה, בסיוע לחלש, לדל ולנזקק, בתחומי התרגום הקהילתי, הטיפולים הפסיכולוגיים  והמשפטיים במחיר שווה לכל נפש, בטיפול אופטומטרי חינם לקשישים ולנזקקים, בשילובם של תלמידים הלוקים בתסמונת דאון בלימודים אקדמיים, במסגרת תוכנית "עוצמות" ועוד ועוד. לא פעם מדובר בהצלת נפשות ממש.  ברצוני להודות שוב למקבלי התואר על עשייתם, ולאחל להם עוד שנים רבות של פעילות ותרומה לחברה. במשנה במסכת אבות פרק ד' נאמר בשם רבי ישמעאל: "הלומד על מנת ללמד-מספיקין בידו ללמוד וללמד, והלומד על מנת לעשות-מספיקין בידו ללמוד וללמד, לשמור ולעשות". אנו באוניברסיטת בר-אילן, נמשיך ללמוד וללמד, לשמור ולעשות ואנו מודים על עמידתכם לימיננו", אמר פרופ' הרשקוביץ.

פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה, אמרה: "מהו דוקטור לשם כבוד? ההגדרה שלו היא שזהו טקס חשוב המתקיים ברבות מהאוניברסיטאות בעולם ומעניק כבוד לשורה של אישים על פועלם. אך, מסתתרת פה משמעות נוספת. השראה. המובן המקורי של השראה היא כי זהו סוג של אירוע, מפגש עם משהו דגול שאינו צפוי והוא גדול מ-החיים ומתת אל. אדם מושלם שהוא מושא ההשראה המותיר את מקבל ההשראה המום ונפעם ובעיקר פאסיבי.

המובן השני להשראה היא של מפגש גדול ב-חיים עם אדם רגיל שהיגיע להישגים ואינו משאיר את האדם מולו במצב של קטנות, אלא מעביר מסר שזה אפשרי להגיע רחוק. זוהי תפיסה אקטיבית האומרת: חפש לך אנשים שיהוו לך השראה כי יש לך כוחות להשתנות. זה אפשרי. פעם סברו כי מחקר יכולת היא תוצאה רק של כישורים, היום ברור כי זו גם השפעה של סביבה תומכת של אנשים המשרים זה על זה ולאורם אפשר לגדול. אוניברסיטת מחקר שואפת לחדשנות יצירתית, לשפר ולשנות את העולם. היום אנו מעלים על נס את פועלם של אנשים שמשנים את העולם".

טל ברודי, נשא דברים בשם מקבלי הדוקטור: "זכות גדולה היא לי לקבל דוקטור כבוד מבר-אילן. לכולנו היתה ההזדמנות לשנות את העולם ובכל אחד מאתנו כאן נמצא משהו גדול המנחה להשפיע על היהודים בכל העולם ועל האנושות. החיבור המקשר ביננו הוא אהבת ישראל והמחויבות לעם היהודי. אנו מכובדים בכבוד האוניברסיטה שהעניקה לנו את הכבוד הזה".

בתוכנית האומנותית הופיע הזמר קובי אפללו.

שני רגעי שיא נרשמו בטקס.

האחד, בהכתרתו של שחקן הכדורסל, טל ברודי, כשעלו לבמה והצטרפו להענקת הדוקטור שני אגדות הכדורסל הישראלי, חבריו ושותפיו לנבחרת ישראל : מיקי ברקוביץ ואולסי פרי.

הרגע השני היה בהענקת הדוקטור לגב' נילי פאליק, המכונה 'האמא של צה"ל', כשחניכי המכללה לפיקוד טקטי, הלומדים במסגרת התוכניות המיוחדות של צה"ל בבר-אילן, עלו לבמה והצדיעו לגב' פאליק על פועלה רב השנים למען צה"ל ולמען החיילים.