עיטור כבוד של ממשלת הונגריה לנשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, על תרומתו לשיפור היחסים בין המדינות | אוניברסיטת בר-אילן

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ וסגן ראש ממשלת הונגריה, זסולט סמיין

תאריך: 2017-03-29 שעה: 11:18

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא אוניברסיטת בר-אילן, קבל השבוע בהונגריה עיטור ממלכתי גבוה המוענק במשותף על ידי נשיא הונגריה וראש הממשלה, על תרומתו לחיזוק היחסים בין הונגריה לישראל. בטקס שנערך בפרלמנט ההונגרי קיבל פרופ' הרשקוביץ את  העיטור  מידי סגן ראש ממשלת הונגריה, זסולט סמיין, בטקס שהתקיים בבית הפרלמנט בבודפשט. עיטור האומץ ניתן להרשקוביץ בזכות "פעולות רבות ומבוצעות לחיזוק היחסים האקדמיים והחברתיים ההונגריים-ישראליים". בהמשך השבוע ישמש פרופ' הרשקוביץ דובר המרכזי בכנס החדשנות השנתי, think.BDPST שיתקיים בבודפשט.

העיטור הוא אות הכבוד החשוב ביותר הניתן ע"י נשיא הונגריה לאדם שאינו ראש מדינה. פרופ' הרשקוביץ, שמוצאו מהונגריה,  משמש כנשיא הכבוד של החברה המדעית ההונגרית-ישראלית, ואת העיטור קיבל בהחלטה משותפת של ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבאן, ושל נשיא הונגריה,ינוש אדר.

בטקס, אמר סגן ראש ממשלת  הונגריה, זסולט סמיין: "כנשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' הרשקוביץ פועל לקידום הקשרים המדעיים והחברתיים בין מולדתם של הוריו וסביו לישראל. הרשקוביץ, גם בפעילותו כשר המדע, מילא תפקיד פעיל בהקמת החברה המדעית ההונגרית-ישראלית, שמטרתה ליצור פורום מקצועי ותרבותי לחוקרים ישראלים והונגרים".

פרופ' הרשקוביץ הודה על קבלת העיטור בהונגרית. "אני עומד כאן היום, בפרלמנט ההונגרי, באחד האירועים המרגשים ביותר שחוויתי אי פעם. אני בן לשני ניצולי שואה, אימא שלי גדלה בבודפשט, ואבא שלי בחלק ההונגרי של טרנסילבניה, ליד דז. לפני 72 שנה גורשו מכאן הורי. אבא שלי היה באושוויץ ובוכנוואלד, אימא שלי בברגן בלזן, משם הם עשו את דרכם לארץ ישראל, מולדתנו העתיקה, והשתתפו בבניית היהודי מדינת ישראל. אני גאה לעמוד פה היום ולקבל מנשיא הונגריה עיטור יוצא דופן זה".

"האם אפשר לבנות עתיד משותף, אחרי עבר שכזה?" שאל הרשקוביץ, והוסיף: "אני מאמין שהונגריה וישראל עושים את זה היום, ומשתפים פעולה בפיתוח מדע וטכנולוגיה למען עולם טוב יותר. אני רואה כבוד גדול בכך שהעיטור מוענק לי על חלקי הצנוע בקידום שיתוף הפעולה זה ".

בדבריו הודה הרשקוביץ במיוחד לשגריר הונגריה בישראל, ד"ר אנדור נאגי, חבר קרוב ושותף בקידום יחסי ישראל-הונגריה.

נשיא פדרציית הקהילות היהודיות אמר "לא פחות משהאירוע מכבד את הרשקוביץ, הרי שהוא מכבד את כל הקהילה היהודית".