פרס ראש הממשלה לחקר יהדות ספרד והמזרח הוענק למרכז דהאן בבר-אילן | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר שמעון אוחיון, מנהל מרכז דהאן לתרבות, חברה וחינוך במורשת יהדות ספרד והמזרח ע"ש אהרון ורחל דהאן, אוניברסיטת בר-אילן

פרס ראש הממשלה לחקר יהדות ספרד והמזרח הוענק למרכז דהאן בבר-אילן

תאריך: 2017-02-07 שעה: 7:49

פרס ראש הממשלה לחקר יהדות ספרד והמזרח, מטעם המשרד לשוויון חברתי, מוענק השנה למרכז דהאן לתרבות, חברה וחינוך במורשת יהדות ספרד והמזרח ע"ש אהרון ורחל דהאן באוניברסיטת בר-אילן. מנהל מרכז דהאן, ד"ר שמעון אוחיון הודה על הענקת הפרס: "אכן, זוהי עבודת צוות נפלאה הן של האקדמיה והן של המינהל , שהביאה לקבלת הפרס. כולנו זוכים יחד להוקרה הזאת".

הפרס לחקר יהדות ספרד והמזרח מוענק לעידוד והעצמת חקר קהילות ישראל בארצות ערב ואיראן.

בנימוקי הפרס נכתב כי הוא מוענק למרכז דהאן על פעילות חקר מתמשכת בנושאים שונים, "התחדשות ומסורת", "אישה במזרח", "בני תימן", "תרשיש", "קהילה ומורשת", "יהדות סוריה", "פאס וערים אחרות במרוקו- אלף שנות יצירה" ו-"יהודים ומוסלמים בעולם האיסלאם". ועדת הפרס ציינה כי מגוון המאמרים המופיע באוגדני המחקר פורשים יריעה רחבה ומאירת עיניים על חיי הקהילות בצפון- אפריקה בהן, תימן, תוניסיה, אלג'ירה, לוב, סוריה ומרוקו.