פרס מפעל חיים הוענק לפרופ' רמי בנבנישתי מביהס לעבודה סוציאלית מטעם האגודה הבינלאומית לחקר עבודה סוציאלית | אוניברסיטת בר-אילן

• פרופ' רמי בנבנישתי, ביה

פרופ' רמי בנבנישתי, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן

פרס מפעל חיים הוענק לפרופ' רמי בנבנישתי מביה"ס לעבודה סוציאלית מטעם האגודה הבינלאומית לחקר עבודה סוציאלית

תאריך: 2017-01-31 שעה: 13:43

רקטור אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' מרים פאוסט בירכה את פרופ' בנבנישתי לרגל זכייתו בפרס היוקרתי של האגודה הבינלאומית לחקר עבודה סוציאלית. הפרס, Distinguished Career Achievement Award by the Society for Social Work Research הוענק לפרופ' בנבנישתי בכנס של האגודה בתחילת חודש ינואר בארה"ב. האגודה ציינה כי הפרס על מפעל חיים מוענק לחוקר בעל הישגים בולטים, בעל תרומה משמעותית לחברה ולקידום המחקר בעבודה סוציאלית והשימוש בו. עוד נאמר כי ההישגים של הזוכה מפגינים חדשנות, השפעה גדולה באזור מהותי ותרומה גדולה למקצוע העבודה הסוציאלית.

פרופ' בנבנישתי קיבל הכרה על עבודתו גם מטעם האוניברסיטה העברית ('פרס הרקטור') והוא זוכה פרס לנדאו למחקר ולמדעים לשנת 2010. הוא מעורב בפרויקטים הנוגעים לתחום האלימות והאקלים בבתי הספר בעולם ומציג את המודלים שפותחו בישראל. את עבודת הדוקטורט שלו עשה פרופ' בנבנישתי ב- 1981 בעבודה סוציאלית ופסיכולוגיה באוניברסיטת מישיגן. בשנים האחרונות עוסק פרופ' בנבנישתי בניטור של אלימות במערכת החינוך – ברמת בית הספר, הרשות המקומית והמדינה. בנוסף, הוא היה חבר בכמה ועדות ציבוריות העוסקות בילדים בסיכון. תחומי המחקר העיקריים של פרופ' בנבנישתי הם רווחת הילד ושלומו, קבלת החלטות ושימוש אפקטיבי במידע.

האגודה לחקר עבודה סוציאלית נוסדה בשנת 1994 כדי לקדם את הידע בעבודה סוציאלית. האגודה פועלת בשיתוף פעולה עם ארגונים נוספים המחויבים לתמיכה במחקרים על עובדים סוציאליים. חברי האגודה הם חברי סגל בבתי ספר לעבודה סוציאלית ובתי ספר מקצועיים ברחבי העולם, צוותי מחקר לגופים ציבוריים וגופים פרטיים, לצד תלמידי מחקר ודוקטורנטים. באגודה חברים יותר מ- 1300 חוקרים מ -45 מדינות, בהן, ארה"ב, אוסטרליה, קנדה, קפריסין, הונג קונג, הודו, אירלנד, ישראל, יפן, קוריאה, ניו זילנד, שבדיה, שוויץ, טייוואן, טרינידד ובריטניה.