• ד

ד"ר אסף רינות, המחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר אסף רינות מהמחלקה למתמטיקה זכה בפרס קריל לשנת 2016

תאריך: 2016-02-10 שעה: 9:10

ד"ר אסף רינות מהמחלקה למתמטיקה זכה בפרס קריל על הצטיינות במחקר מדעי מטעם קרן וולף לשנת תשע"ו 2016. טקס הענקת הפרס ייערך ב- 17 באפריל בחמד"ע, מרכז לחינוך מדעי בתל אביב. פרס קריל להצטיינות במחקר מדעי ניתן ע"י קרן וולף לזכרם של בנימין וגיטלה קריל מנסבך שלנגר ז"ל.

המחקר של ד"ר אסף רינות מתמקד בלוגיקה מתמטית ותורת הקבוצות. בין הישגיו: פתרון של בעיה בתורת הגרפים האינסופיים שהייתה פתוחה במשך שלושים שנה. מציאת הוכחה קומבינטורית למשפט של אברהם-סולוביי-שלח שאיננה נסמכת על תורת מבנה עדין. בניה של התמרה של המישור העוקב, כך שתמונה של כל מלבן של סודרים מכילה ריבוע. לאחרונה, פיתח פונקציית תנודה חדשה והשתמש בה כדי לחשב במדויק את חוזק התיישבותה של תכונת הכפליות של תנאי השרשרת.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט בירכה את ד"ר רינות על הזכייה ."אנו מתכבדים וגאים מאוד בהצלחתך ומאחלים לך המשך הצטיינות בעבודתך המדעית".

קרן וולף נוסדה בשנת 1975 ע"י ד"ר ריקארדו וולף (1981-1887), יהודי יליד גרמניה, שכיהן כשגריר קובה בישראל. הקרן מעניקה שישה פרסים בסך 10,000 דולר כל אחד, לחוקרים בתחומי המדעים המדויקים, מדעי החיים, רפואה, חקלאות והנדסה. פרסי קריל  מיועדים לחברי סגל אקדמי מצטיינים, בדרגת מרצה או מרצה בכיר, שעדיין לא קיבלו קביעות ומועסקים באחת האוניברסיטאות בארץ. הזוכים נבחרים ע"י ועדת המלגות של הקרן מתוך רשימת מועמדים מצטיינים שמוגשים ע"י האוניברסיטאות. הבחירה נעשית על פי קריטריונים של הצטיינות, נושא המחקר וחשיבותו.
    פרסי קריל ממומנים מעיזבונו של התורם אברהם הירש קריל שלנגר ז"ל, שנולד בגרמניה בשנת 1912 והיה נשוי לדבורה קרציג סלצר ז"ל, ומשנת 1938 פעל בדרום אמריקה בהקמת קרן עזרה לנזקקים. אברהם הירש קריל שלנגר נפטר בשנת תשס"ז (אוקטובר 2007).

לאחר זכייתו הודה ד"ר רינות למשפחת קריל ולקרן וולף על פועלם לעידוד המחקר המדעי ולצוות השופטים שמצא עניין בעבודתו.