• פרופ' חיים טייטלבאום, יו

פרופ' חיים טייטלבאום, יו"ר מחב"א

פרופ' חיים טייטלבאום מונה ליו"ר מחב"א – מרכז החישובים הבין-אוניברסיטאי

תאריך: 2016-01-21 שעה: 12:37

פרופ' חיים טייטלבאום, הרקטור הקודם של האוניברסיטה, מונה לתפקיד יו"ר הועד המנהל של מחב"א – מרכז החישובים הבין-אוניברסיטאי. מחב"א הוקם ב- 1984 על ידי אוניברסיטאות המחקר בארץ, במטרה לקדם עבורן נושאים משותפים בתחומי המחשוב והתקשוב המדעי והמנהלי, לרבות תחומי המידע הדיגיטלי, הלמידה המתוקשבת וטכנולוגיות מובילות נוספות.

במסגרת זו מחב"א מבצע שורה ארוכה של משימות בין אוניברסיטאיות ובתוכן:

אחריות למערך התקשורת הבין אוניברסיטאי, כולל החיבור לשדרת התקשורת הבין לאומית ואספקת שירותי אינטרנט לאוניברסיטאות; אחריות לטיפול וקידום מערך ההסכמים הבין מוסדיים עם ספקי מאגרי המידע הדיגיטליים המובילים בעולם ובארץ והמהווים את בסיס המידע  הספרייתי באוניברסיטאות (במסגרת יחידת מלמ"ד); יישום פעילויות בין מוסדיות ושיתופי פעולה בתחומי הלמידה המתוקשבת (במסגרת יחידת מיט"ל) וקידום פרוייקטים טכנולוגיים מובילים תוך שיתוף פעולה עם גורמים לאומיים - כגון פרוייקט הסייבר, פרוייקט ליישומי ענן למחקר מדעי, השתתפות במיזם האירופי PRACE   ועוד.

פרופ' חיים טייטלבאום, אל"מ (מיל.) בחיל התותחנים, כיהן כרקטור ה-16 של האוניברסיטה. קודם לכן עמד בראש המחלקה לפיסיקה, היה יו"ר ועדת המשמעת לסטודנטים, יו"ר הועדה לקבלת תלמידים, יועץ הרקטור לקליטת מדענים עולים, חבר בוועדת הביטחון האוניברסיטאית, סגן הרקטור, ורקטור האוניברסיטה עד סוף תשע"ד.