• עובדיה גולדמן ופרופ' אורן הרמן מעניקים את המלגה ע"ש אבנר גולדמן ז"ל לאורלי שטטינר

מלגה ע"ש טייס חיל האויר סא"ל אבנר גולדמן ז"ל הוענקה לדוקטורנטית אורלי שטטינר

תאריך: 2013-10-22 שעה: 14:09

בטקס מרגש, שנערך ביום א' (20.10) בקולוקוויום של התכנית למדע, טכנולוגיה וחברה באוניברסיטת בר-אילן, הוענקה מלגה ע"ש טייס חיל האויר סא"ל אבנר גולדמן ז"ל, שנפל באסון המסוקים ברומניה ב-26.7.2010, לדוקטורנטית אורלי שטטינר. המלגה לשטטינר, תלמידת המחקר במחלקה, הוענקה על ידי אביו של אבנר גולדמן ז"ל, מר עובדיה גולדמן יבל"א. בטקס נכחו גם שלושה מבניו. המשפחה מעניקה את המלגה מדי שנה לתלמיד דוקטוראט מצטיין במחלקה לזכר בנה הטייס מאז נפל. אבנר גולדמן ז"ל עצמו היה תלמיד מחקר לדוקטוראט במחלקה ועמד לסיים את התואר. הזוכה במלגה היתה שותפתו למחקר.

את דברי התודה שלה שהכינה בכתב התקשתה להקריא מרוב התרגשות וצער על אובדן חברה למחקר וביקשה מהמנחה שלה בדוקטוראט , ראש התכנית, פרופ' אורן הרמן, להקריא את  אשר כתבה. וכך כתבה:" לפני כשש שנים התחלתי את מסלול הלימודים פה, במחלקה למדע טכנולוגיה וחברה ובקרוב  אני עומדת לסיים ולהגיש את עבודת הדוקטורט. כמי שהגיעה עם תארים בהנדסת חשמל ועם ניסיון עבודה בחברות הייטק, היה לי לא פשוט בהתחלה לעשות את המעבר המחשבתי ממספרים ומשוואות לכיוון של פילוסופיה והיסטוריה, מחשיבה חדה ופתרונות חד משמעיים לדיון מתמשך והשקפות שונות.
    יחד איתי באותה סירה היה גם אבנר. בחור גבוה, חייכן, שקט, צנוע ונעים הליכות, שממש מהשבוע הראשון ללימודים היה ברור שאנחנו מדברים באותה שפה, מגיעים מאותו רקע אקדמי ועם תחומי עניין דומים. מהר מאד מצאנו את עצמנו חברים לספסל הלימודים, נרשמים לאותם קורסים ויושבים זה לצד זה בהרצאות, וגם בין ההרצאות יושבים לקפה או ארוחת צהריים משותפת בקפטריה ומשוחחים. מבחינתי אבנר היה חלק בלתי נפרד מהמחלקה ומהלימודים, חלק משמעותי שגרם לי תמיד לחיוך ולשמחה, פשוט מעצם היותו שם, נוכח ומחייך, סקרן ומתעניין, מקשיב ומשתף.

בין כל הדברים הרבים והמגוונים שאבנר עשה בחייו הוא היה גם טייס במילואים. כאשר בני הבכור עמד לפני גיוסו לצבא הוא קיבל מבדקים לקורס טיס וכמובן שזה היה אחד הנושאים עליהם דיברנו. אבנר עקב יחד אתי אחר השלבים השונים של המיונים ושמח לשמוע על כך שהצליח להתקבל לקורס והתגייס בחמישה עשר ביולי 2010. שבוע לאחר מכן, ב-22 ביולי התקיים בבסיס טקס ההשבעה של החיילים הצעירים. מייד בתום הטקס שלחתי לאבנר בגאווה רבה מייל עם תמונות מהטקס, לשתף אותו בהתרגשות. המייל הזה לא נענה מעולם. אבנר, מסתבר, היה באותו זמן ברומניה ובבוקר יום שני הגיעה הבשורה הנוראית שאבנר איננו. ההלם והכאב היו חזקים ובעיקר תחושת החוסר, הריק שנוצר, התחושה שמבחינתי המחלקה התרוקנה לחלוטין.
    בחודש יולי האחרון בני סיים את קורס הטיס ומבחינתי זה סוג של סגירת מעגל.

במהלך השיחות שהיו לנו הירבה אבנר לספר על משפחתו- על אשתו האהובה אורית, שעבדה במקביל על עבודת הדוקטורט והצליחה לסיים אותה הרבה לפנינו וכמה שהוא התגאה בה; על ארבעת ילדיו האהובים מאד מאד, ועל הוריו שהם הבית והבסיס לכל מה שהוא. בשנים שחלפו מאז שהלך פגשתי את בני המשפחה כמה וכמה פעמים, במפגשים השונים שהתקיימו לזכרו. זכיתי להכיר משפחה מדהימה ומופלאה, שמתוך הכאב העצום מצליחה לחייך ולתת הרגשה טובה, משפחה חדורת אמונה וצדקת הדרך, משפחה חמה, אצילית, תומכת ומחבקת, משפחה חזקה ואוהבת, המשפחה של אבנר.
    את עבודת הדוקטורט שלי, שאני מקווה להגיש בזמן הקרוב, אני מקדישה לזכרו של אבנר, ואני רוצה להודות מאד למשפחה על המלגה הנדיבה, ובעיקר על החום וההרגשה הטובה שהיא נותנת לכל אותם קרובים ומכירים של אבנר, שכל כך מתגעגעים.

אני מודה לאורן הרמן על שבחר בי לקבל את המלגה, ובאופן כללי על היותו מנחה מושלם לדוקטורט, סבלני, מתחשב ועוזר בכל התחומים.
    תודה רבה".

יצויין כי אחד מבניו של עובדיה גולדמן הוא בוגר המחזור הראשון בהנדסת מחשבים בבר-אילן. בן נוסף לומד עתה בבר-אילן וכאן הכיר את זוגתו.

הרצאת האורח ניתנה על ידי ד"ר נח הררי (מחבר רב-המכר:"קיצור תולדות האנושות") והיא נסבה על "מח ותודעה בראי ההיסטוריה".