• פרופ' משה קוה והרב פרופ' דניאל הרשקוביץ בטקס חילופי נשיאים באוניברסיטת בר-אילן

פרופ' דניאל הרשקוביץ החל את כהונתו כנשיא החדש של אוניברסיטת בר-אילן. האוניברסיטה נפרדה מהנשיא היוצא, פרופ' משה קוה, לאחר 18 שנות כהונה

תאריך: 2013-10-01 שעה: 13:28

אוניברסיטת בר-אילן קיימה ביום שני טקס חילופי נשיאים ונפרדה מהנשיא פרופ' משה קוה, שכיהן 18 שנה  כנשיא האוניברסיטה  וקיבלה בברכה את הנשיא החדש הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ.

רב הקמפוס שלמה שפר בירך את הנשיא הפורש ואת הנשיא הנכנס "אנו מתכבדים לברך ולהוקיר  שני אנשים  מיוחדים במינם. שני אנשים בעלי עשייה גדולה , אנשי מדע חשובים ואנשי תורה  חשובים. פרופ' קוה, פיזיקאי נחשב בעל שם עולמי וגם איש תורה עם שורשים מבית אבא, תלמיד ישיבת חכמי לובלין,  איש תורה ומדע מובהק, ופרופ' הרשקוביץ - איש מדע, מתמטיקאי מפורסם  ורב. שני האישים הללו  נקראו אל הדגל  להנהיג ולחבר בין העולמות.

ד"ר יהושע רוזנצוויג, יו"ר מועצת הנאמנים, בירך את  פרופ' קוה ואת הרב פרופ' הרשקוביץ ואמר: "כידוע הגמרא אומרת שאין מלכות נוגעת בחברתה והנה הגענו לבין השמשות ובחלקיק השנייה לאחר מכן תתחיל מלכות שנייה ועידן חדש. אני רוצה להודות לנשיא היוצא, פרופ' משה קוה, ששירת את המוסד באהבה ובמסירות  אין קץ, ללא יום וללא לילה ואני פונה בהכרת תודה גם לגב' דורית קוה שבלעדי התמיכה שלה בפרופ' קוה לא היינו מגיעים ליום הזה ". ובפנותו לנשיא הנכנס אמר:" פרופ' הרשקוביץ , אני רוצה  לאחל לך הצלחה רבה במשימות  החינוכיות  המחכות לך למען בר- אילן ולמען עם ישראל כולו, ומה טוב חלקנו  שהתברכנו בנשיא היוצא פרופ' קוה ובנשיא הנכנס הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ".

רקטור האוניברסיטה,  פרופ' חיים טייטלבאום, הפיזיקאי, העלה זיכרונות  מהיכרותו את פרופ' קוה עוד בתקופה שפרופ' קוה שימש כראש המחלקה לפיזיקה  ופרופ' טייטלבאום היה דוקטורנט. הוא סיפר כיצד פרופ' קוה קרא קריאות של שמחה במסדרון עת התקבל מאמר שלו ושל קולגה לכתב עת יוקרתי ולאחר 25 שנה כשהוא ישב לצידו הוא שמע שוב אותן קריאות של שמחה בעת שקיבל מיסרון  שבישר לו שתורם עשיר ועקשן הסכים להיפגש עמו. "עם כל התרומה האדירה של פרופ' קוה לתנופתה חסרת התקדים של האוניברסיטה, ניכר שלפרופ' קוה יש את החוצפה לחלום ולפרוץ קדימה  ולשים את בר-אילן על המפה". רקטור האוניברסיטה ולשכת הרקטור נטעו 18 עצים על שמו של פרופ' קוה כנגד 18 שנות נשיאות והקדישו לו  ברכה עם הקדשה אישית מהקרן קיימת לישראל ואמר " יהי רצון פרופ' קוה שתזכה לראות את הפירות שאתה נטעת בבר-אילן".  פרופ' טייטלבאום  איחל הצלחה רבה גם לרב פרופ' הרשקוביץ  ואמר "כולנו בטוחים  שבכוח אישיותך המיוחדת תשכיל להפריח נטיעות חדשות ומוצלחות ".

פרופ' משה קוה, הנשיא הפורש של אוניברסיטת בר-אילן הודה בהתרגשות לכל המברכים ולכל אנשי הסגל שנכחו  בטקס ואמר "אני אוהב את בר-אילן וכל דבר שעשיתי נבע מאהבה רבה וזה בעצם המסע שהגעתי אליו די באקראי.  למעשה, חשבתי שאהיה נשיא רק שנתיים. אני חייב לשתף אתכם  שאני התלבטתי בנעורי אם להיות רב או להיות מדען   ואבי, רבי דוד קוה  זצ"ל שכל משפחתו  נכחדה בשואה, תמיד נהג להגיד לי אם אתה תגלה שהרמב"ם טעה אתה תגרום לכל המשפחה להעתיק את מקום מגוריה , אבל אם תגלה שאיינשטיין טעה אנחנו נהייה גאים מאוד. לאחר שהפרכתי את  החוק של זוכה פרס נובל פליקס בלוך אבי  היה גאה, כי היה כתוב בעיתונים שמי שהפריך את חוק בלוך לומד כל היום תורה. אני מאחל לבר-אילן שייצאו ממנה הרמב"ם הבא, האינשטיין הבא והנחמה לייבוביץ הבאה וכן זוכי פרס נובל. תודה לכולכם על כל השנים היפות".  פרופ' קוה הודיע שרגע לקראת סיום כהונתו הוא הצליח לגייס תרומה בסך 10 מיליון דולר כמתנת פרידה לאוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' דניאל הרשקוביץ, הנשיא החדש של אוניברסיטת בר-אילן, אמר  "תחושת 'הנני העני ממעש' , כתפילתו של השליח ציבור בתפילת מוסף של יום הכיפורים,  אופפת אותי זו הפעם השלישית בחיי. בפעם הראשונה חשתי אותה  לפני 10 שנים, כשמוניתי להיות רבה של שכונת אחוזה בחיפה, בפעם השנייה לפני 4 שנים וחצי כשמוניתי לשר המדע  ונשבעתי אמונים למדינת ישראל , והיום זו הפעם השלישית, כשאני נדרש למשימה שהיא כולה שליחות אדירה ותקצר היריעה מלפרט את החזון שעומד מאחורי מילוי משימה זו. אפס קצהו של חזון זה לשלב בין שמים לארץ בין התורה לקמח כי ייחודה של אונ' בר- אילן הוא לא רק בסקאלה הארצית אלא גם בסקאלה הבינלאומית היא האוניברסיטה  שיונקת מערכי היהדות ".  הרב פרופ' הרשקוביץ הוסיף : "אני ניכנס למלא את מקומו  של ידידי פרופ'  משה קוה והחותם שהוא השאיר בבר אילן  -ולא הייתי מהסס לומר לאקדמיה כולה- שהתנופה לה זכתה אוניברסיטת בר- אילן בזכותו  אין לה אח ורע באקדמיה הישראלית . אני לא מכיר מוסד שזכה אפילו לחצי מהישגי התנופה שהוביל פרופ' קוה והוא היה שליח ציבור אמיתי ובעל הישגים שאין להם שיעור".

פרופ' הרשקוביץ הודה  להוריו, לבני משפחתו ולרעייתו " שלי ושלכם שלה הוא" וסיים  מתוך הכתוב  במסכת ברכות " יהי רצון שלא יארע דבר תקלה על ידי".

ד"ר אחיעזר שאקי, יו"ר הסגל האקדמי הבכיר, בירך את פרופ' קוה והודה לו על תרומתו הגדולה לאוניברסיטה והקדיש לו  שי אישי  וברכה  ובה הכתוב בישעיהו פרק מ"ג.

ראש מערך הנשיא, מוטי משען, העניק שי אישי לפרופ' משה קוה וכן האוניברסיטה העניקה שי לפרופ' קוה ולרעייתו הגב' דורית קוה .

לשכת הנשיא העניקה שי לנשיא הנכנס הרב פרופ' הרשקוביץ ולרעייתו הגב' שימעונה הרשקוביץ.

את הטקס הנחתה בחן הגב' דינה ברניקר חברת מועצת הנאמנים .